vineri, 29 martie, 2024

Ce lege ar putea schimba Elena Udrea din spatele gratiilor. Totul a plecat de la o postare

Distribuie:

Publicat:

Aflată în spatele gratiilor, la Penitenciarul Târgșor, după ce a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare, în dosarul Gala Bute, Elena Udrea ar putea schimba legea pentru mamele din penitenciare. Ce a cerut fosta blondă de la Cotroceni. Totul a plecat de la o postare pe rețelele de socializare.

Elena Udrea se află la Penitenciarul de Femei Târgşor din Prahova, acolo unde își execută pedeapsa de șase ani, în urma acuzațiilor care i-a fost aduse în dosarul Gala Bute. Inițial, Elena Udrea a refuzat ca fetița ei să o viziteze în penitenicar, însă ulterior, fostul ministru a făcut demersuri să poată folosi camera „mama şi copilul” din penitenciar. În cele din urmă, întâlnirea dintre cele două a fost posibilă într-un cadru special amenajat pentru astfel de întâlniri.

Ce lege ar putea schimba Elena Udrea din spatele gratiilor

Zilele trecute, Elena Udrea a făcut publică, pe rețelele de socializare, o postare în care a vorbit despre interdicția impusă de conducerea Penitenciarului Târgșor de a-și vedea copilul printr-un geam.

„O să aduc în discuție o știre absurdă creată de prevederea legală care face ca un copil să își vadă mama aflată în detenție doar printr-un geam numit
„dispozitiv de protecție”, fără să poată atinge, fără să îi poată sta în brațe, fără să poată simți iubirea mamei, care lipsește atât de mult. Cine a putut gândi o tâmpenie ca asta?”, a scris Elena Udrea pe Facebook.

După această postare, Avocatul Poporului s-a autosesizat şi chiar ia în calcul să solicite Ministerului Justiţiei modificarea actualei legislaţii de executare a pedepselor, dar şi alinierea la normele europene.

"În funcție de răspunsul administrației, o să iau în calcul sesizarea Ministerului Justiției pentru modificarea legislației actuale", a declarat Renate Weber potrivit antena3.ro.

Elena Udrea a transmis, tot prin intermediul rețelei de socializare, un mesaj de mulțumire după ce a aflat de demersul Avocatului Poporului.

"Mamele din penitenciarul Târgușor, sigur și din celelalte penitenciare, îi mulțumesc Avocatului Poporului. Speră că implicarea doamnei Renate Weber va duce la rezolvarea regulii absurde şi anume care oprește copiii deținutelor să își poată întâlni mamele, să le poată îmbrățișa, să poată fi mângâiați, ținuți în brațe, sărutați și alinați de cele care le-au dat viață.Așa cum spuneam, ca să îndreptăm lucrurile greșite pe care le întâlnim în toate domeniile la tot pasul, este necesar să se găsească doar bună intenție și o minte deschisă", a scris Elena Udrea într-o nouă postare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img