joi, 28 martie, 2024

Ce masuri a luat Academia de Politie, dupa scandulul de la admitere

Distribuie:

Publicat:

Reprezentantii Academiei de Politie au reactionat in urma scandalul iscat dupa probele scrise de la admitere 2017. Academia de Politie anunta ca a modificat baremul de corectare la intrebari de la proba de Istorie, in urma sesizarilor primite de la candidati care au reclamat ca in barem era trecuta ca fiind corecta o varianta gresita. De cealalta parte, politistul Marian Godina, care a sustinut si el examenul si a reclamat problemele de la aceasta proba, spune ca mai exista si alte grile de corectare cu raspunsuri eronate. Academia de Politie a admis eroarea semnalata si a anuntat ca la corectarea lucrarilor la Istorie se va tine cont de raspunsul corect, nu de barem.
“Comisia Centrala de Admitere pe Academie, analizand unele aspecte sesizate de candidatii care au sustinut proba scrisa de evaluare a cunostintelor in data de 08.08.2017 (seria a 3-a), referitoare la baremul stabilit pentru intrebarile la disciplina Istorie, a hotarat urmatoarele: Se modifica baremul de corectare in sensul ca la intrebarea 28 de la Grila A3 si intrebarea 22 de la Grila B3 se acorda 1 (un) punct numai candidatilor care au indicat ca varianta de raspuns litera a). In cazul candidatilor care la intrebarea 28 de la Grila A3 si intrebarea 22 de la Grila B3 au indicat ca varianta de raspuns litera b), punctajul obtinut la disciplina Istorie scade cu 1 (un) punct. In cazul candidatilor care la intrebarile sus-mentionate au indicat ca varianta corecta litera c) sau litera d) punctajul acordat initial nu se modifica”, a transmis Academia de Politie. Politistul Marian Godina, de la care a pornit acest scandal, sustine, insa, ca acestea nu sunt singurele probleme din baremul de corectare de la Istorie.
“Pentru colegii care vor face contestatie (eu nu am cum sa ajung la Bucuresti), vedeti ca in Romania, conform Constitutiei, initiativa legislativa o are si electoratul, nu numai Guvernul, deputatii si senatorii, asa cum au specificat ei in grila. Deci asta e inca o intrebare cu raspuns al lor gresit, dar pe care nu o recunosc desi chiar profesori de istorie le-au semnalat asta”, scrie Godina, intr-un nou mesaj postat miercuri dimineata pe Facebook.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img