vineri, 29 martie, 2024

Ce medicamente ne ameninta serios silueta

Distribuie:

Publicat:

Afla ce pastile ingrasa si cere-i medicului sa-ti schimbe schema de tratament ca sa nu mai ai de-a face cu efectele secundare nedorite. Rolul antidepresivelor este acela de a echilibra nivelul de serotonina, dopamina si noradrenalina din creier, toate responsabile de buna ta dispozitie. Cei mai multi pacienti care urmeaza un astfel de tratament se plang ca au o pofta de mancare iesita din comun si ca tanjesc in special dupa dulciuri, ajungand sa acumuleze chiar si 4 kg intr-o singura luna. Depresivii sunt cu atat mai expusi cu cat nu fac miscare aproape deloc. Vestea buna este ca exista o gama larga de antidepresive, asa ca medicul iti poate recomanda si alte variante.

Pastilele pentru diabetici. Medicamentele care tin glicemia sub control interfereaza cu felul in care organismul asimileaza glucoza, favorizand astfel ingrasarea. Totusi, diabeticii cu un meniu bogat in legume si fructe – asa cum este indicat in aceasta afectiune – au toate sansele sa-si pastreze greutatea optima.

Antihipertensivele. Tratamentul de reglare a tensiunii arteriale trebuie urmat cu strictete. Altfel, riscul de infarct sau atac vascular cerebral creste semnificativ. Antihipertensivele insa nu scad doar numarul de batai ale inimii, ci si eficienta metabolismului. Un tratament pe termen lung iti poate aduce un surplus de doua pana la noua kilograme.

Tratamentele pentru alergie. Antihistaminicele de ultima generatie nu induc somnolenta si nici nu incetinesc metabolismul. Cele mai vechi insa pot avea acest efect. Ca urmare, organismul arde grasimile mai lent si kilogramele se depun rapid.

Corticosteroizii. Substante folosite in tratamentul alergiilor severe, astmului sau artritei reumatoide, steroizii de acest tip predispun la ingrasare din doua motive: cresc nivelul de zahar din organism si favorizeaza retentia de apa. Daca medicul iti recomanda un astfel de tratament, care nu poate fi inlocuit, va trebui sa urmezi un regim alimentar sanatos si sa faci miscare zilnic.

Contraceptivele. Daca alegi pilula contraceptiva potrivita cu ajutorul medicului ginecolog, in urma unui set de analize, sunt riscuri minime sa te ingrasi. Intr-adevar, pilulele sporesc retentia de apa si pofta de mancare, dar, daca te hidratezi suficient si nu mananci nesanatos, n-o sa ai probleme cu greutatea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img