News Flash:

Ce ne pregateste noul Cod Fiscal

8 Ianuarie 2015
1852 Vizualizari | 0 Comentarii
Noul Cod Fiscal si cel de Procedura Fiscala vor fi terminate la 15 februarie si avizate de Guvern in martie, spune premierul Victor Ponta.

Textul propunerii privind noul Cod Fiscal si Cod de Procedura Fiscala va fi finalizat de Guvern pana la 15 februarie, dupa care va fi prezentat din nou in dezbatere publica si transmis Parlamentului la 15 martie, spre dezbatere si adoptare, a anuntat premierul Victor Ponta, informeaza Mediafax.

"Daca reusim sa dezbatem si sa adoptam in prima sesiune, pana in 30 iunie, am avea pentru prima data un Cod Fiscal si Cod de Procedura Fiscala in primul rand prin dezbateri cat mai detaliate, prin consens politic", a spus Ponta, aratand ca documentele vor fi discutate in Parlament pana cand va exista un consens politic majoritate-minoritate asupra lor, intentia fiind insa ca noile coduri sa fie aplicate de la inceputul anului viitor.

Premierul nu a vrut sa dea informatii suplimentare despre "surprizele" care ii asteapta pe romani in privinta taxelor si impozitelor. Presa a speculat in urma cu cateva luni despre posibilitatea cresterii taxelor pe proprietate si a taxelor locale.


Victor Ponta a asigurat ca nivelul cotei unice de impozitare de 16% nu va fi modificat in 2015 si 2016. Intrebat de presa ce se va intampla insa daca Parlamentul decide altceva, Ponta a raspuns ca el poate vorbi despre ce anume va face Guvernul, care nu intentioneaza sa modifice aceasta taxa si nici sa introduca noi impozite.

Intrebat si daca in noul Cod Fiscal va fi schimbata politica de impozitare, avand in vedere semnalele conform carora munca este impozitata prea mult, premierul a spus doar ca Finantele trebuie sa finalizeze proiectul.
Sursa: realitatea.net
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1068 (s) | 34 queries | Mysql time :0.033847 (s)