vineri, 29 martie, 2024

Ce nu e bine sa mananci cand esti racit

Distribuie:

Publicat:

Desi ai facut tot ce era posibil pentru a preveni boala, din pacate ai racit. Acum esti nevoit sa stai la pat si sa te tratezi corespunzator, insa in aceasta perioada poate fi foarte tentant sa te rasfeti cu anumite alimente care iti plac mult si te fac sa te simti mai bine. Ei bine, nu tot ceea ce iti place este recomandat atunci cand esti racit.

Specialistii spun ca un consum de alimente bogate  in zahar si grasimi saturate lezeaza sistemul imunitar si pot provoca mai mult rau decat bine. Spre exemplu, ar trebui sa eviti complet bauturile dulci. Desigur hidratarea este absolut necesara ori d cate ori esti racit, insa acest tip de bauturi contin un nivel ridicat de zaharuri si pot agrava infalamtiile din organism. Apa si ceaiurile putin indulcite nu ar trebui sa iti lipseasca!

Mancarurile picante si prajite trebuie evitate cu orice pret in aceasta situatie. Desi ti s-ar putea parea ca tot ce este picat te ajuta sa te refaci, aceste alimente sunt foarte greu de digerat atunci cand intregul organism este sub stres. Este ideal sa ramai la mancaruri simple si usoare precum supele.

Produsele lactate sporesc productia de mucus si ti-ar putea inrautati simptomele precum congestia nazala. Nu exista insa studii care sa confirme acest lucru, insa cel mai indicat este sa le eviti! Daca urmezi un tratament cu antibiotice nu consuma lapte, ci axeaza-te pe iaurturi si sana! Desi prajiturile par solutia perfecta pentru a te inveseli putin cand esti la pat, grasimile si zaharurile pe care acestea le contin vor dauna sistemului imunitar si vor intarzia vindecarea. Le poti inlocui cu smoothie-uri din fructe si legume!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img