joi, 28 martie, 2024

Ce nu trebuie sa consumi niciodata cand ai dureri de stomac

Distribuie:

Publicat:

Durerile de stomac, senzatia de greata si varsaturile care pot aparea in urma deranjamentelor gastrice pot fi combatute prin excluderea anumitor alimente din meniu. Stii care sunt acestea?

Lactatele. Produsele lactate laptele, iaurtul sau branza se afla in fruntea listei alimentelor interzise in perioada in care te confrunti cu probleme ale stomacului. In plus, mai mult de jumatate din populatia lumii sufera de intoleranta la lactoza, fapt care ingreuneaza digerarea produselor lactate. Chiar si persoanele care nu au intoleranta la lactoza pot avea probleme in ceea ce priveste digerarea acesteia din cauza unei infectii virale sau bacteriene care afecteaza lactaza (enzima care transforma lactoza in glucoza si galactoza).

Zaharul rafinat. Alimentele care contin zahar rafinat pot duce la cresterea nivelului de insulina care, la randul sau, poate determina fluctuatii ale zaharului din sange. Acest lucru poate avea un efect negativ si asupra stomacului, de aceea este indicat sa excluzi o perioada din alimentatie dulciurile, sosurile care contin zahar, conservele de fructe, bauturile carbogazoase, fructele uscate, produsele de patiserie, painea alba si alimentele care contin inlocuitori de zahar. Asadar, citeste cu grija etichetele inainte de a cumpara produsele.

Sucurile acidulate. Deoarece acontin o cantitate mare de zahar, aditivi, arome, indulcitori artificiali si coloranti, sucurile acidulate ar trebui evitate in general, nu doar in zilele in care ai probleme cu stomacul, deoarece provoaca arsuri. Ai grija sa consumi aproximativ 2 l de apa pe zi, deoarece hidratarea joaca un rol important in mentinerea sanatatii sistemului digestiv.

Alimentele acide. O dieta bazata pe alimente acide (alimente cu un pH mai mic de 7) poate fi daunatoare organismului, mai cu seama in perioadele in care stomacul tau are de suferit. Pentru o alimentatie echilibrata, este necesar ca 75% dintre alimentele consumate sa fie alcaline si 25% acide. In ultima categorie sunt incluse: ardeiul iute, produsele de patiserie, popcornul, parmezanul, cascavalul, bulionul, dulciurile, mezelurile, bauturile alcolice si uleiul rafinat de floarea-soarelui. sursa: clicksanatate.ro

F.G.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img