News Flash:

Ce pensie are Alexandru Arsinel, dupa o viata pe scena. Multora li se pare nedrept

27 Martie 2019
1043 Vizualizari | 1 Comentarii
s604x0 Alexandru Arsinel 1

Alexandru Arsinel, in varsta de 77 de ani, a ajuns sa castige mai mult de 30.000 de lei pe luna, pentru faptul ca si-a petrecut o mare parte din viata pe scena, dar si pentru ca la pensie este inclusa si o indemnizatie de merit din partea Ministerului Culturii si o pensie de revolutionar.

Alexandru Arsinel castiga 30.000 de lei pe luna

Pentru ca directorul Teatrului de Revista Tanase s-a implicat in zilele dificile din decembrie 1989, primeste anual 36441 lei, adica 3.053 lei pe luna. De mentionat este faptul ca celebrul actor recunoaste ca, de fapt, el se afla in acel moment la Sala Radio, nu pentru ca era manat de spiritul lui de lupta, ci pentru ca inregistra scenete pentru Revelion.

„Eu, de exemplu, am fost, cred, primul care am vorbit dintr-un balcon, la Sala Radio. Ne-am dus la Radio pentru ca aveam o imprimare pentru Anul Nou si oamenii de acolo s-au mobilizat in jurul nostru, celor care eram persoane publice”, a declarat Alexandru Arsinel. De asemenea, generalul Dan Voinea a subliniat faptul ca Arsinel era secretat de partid pe vremea lui Ceausescu, dezvaluind ce s-a intamplat pe 22 decembrie 1989: „La Teatrul de Revista, care era acolo, Arsinel era secretar de partid, iar in biroul lui s-a facut comandamentul unitatii care a actionat pe Calea Victoriei”.

Actorul a devenit recolutionar inainte sa inceapa Revolutia

Potrivit stirilekanald.ro, in data de 22 decembrie, Arsinel si alti 37 de actori aveau planificate inregistrarea la Radio a unor simple momente umoristice, care erau combinate si cu diverse multumiri adresate Partidului, dupa cum era obiceiul vremii.

Celebrul actor a devenit revolutionar inainte sa inceapa Revolutia, ca si alti peste 100 de oameni care au inregistrat momente festive la TVR si la Radio. Practic, acestia nu au iesit in strada cu valul de oameni pentru simplu fapt ca erau deja acolo, in interes de serviciu. Important este si ca pensia de revolutionar a lui Artinel s-a triplat in ultimul an, actorul avand in 2014 pensia de 1.100 lei, la 3.053 lei in 2015.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

actorul grabit  | #97745
Prea mult jupane. Te-ai distrat o viata și ai 30 milioane pensie. Inseamna ca cei care trebuie sa aibă cu adevărat 30 milioane, ar trebui sa primească de fapt 60 milioane. Și ai luat rinichiul programat pt. un suferind care aștepta de ani buni operația.
Adauga comentariu

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1210 (s) | 23 queries | Mysql time :0.057789 (s)