vineri, 29 martie, 2024

Ce pensii speciale isi mai pregatesc alesii din PARLAMENT

Distribuie:

Publicat:

Pensiile speciale pentru parlamentari nu mai sunt un secret pentru nimeni, spre deosebire de sedintele Comisiei de statut care se intalneste pe ascuns si modifica peste noapte aceasta lege controversata cu care alesii au facut ping-pong intre plen si Comisie decand presedintele a cerut reexaminarea ei.scrie stiripesurse.ro

Acest cartof fierbinte (caruia i s-au cautat justificari in tabara puterii, doar ca sa fie ulterior contestat in special de noul presedinte PSD Liviu Dragnea) este urmat de un altul – pensii speciale pentru alesii locali.

Aceasta initiativa legislativa sustinuta de 30 de deputati si senatori, in special de la PSD si UDMR, dar si de la PNL, PND si minoritati asteapta timid sa intre si ea in dezbatere publica. Eclipsata si in presa, si in Parlament de predecesoarea ei privind pensiile parlamentarilor, ar putea intra marti in dezbatere in cadrul Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor, care a amanat-o pana acum de mai multe ori.

Legea prevede pensii speciale pentru primari, viceprimari, presedintii si vicepresedintii consiliilor judetene, pensie care se va calcula similar celei pentru parlamentari – adica va fi produsul dintre numarul lunilor de mandat (in limita a trei mandate) si valoarea de 0,55 din indemnizatia bruta lunara.

Alesii locali trebuie sa aiba minim 2 ani de mandat pentru a primi pensie speciala si sa NU fi fost condamnati definitiv pentru fapte de coruptie.

Totodata acestia vor putea CUMULA pensia speciala cu orice alta pensie de stat sau privata si cu orice alte venituri.

Traseul legislativ al acestei legi este abia la inceput, Camera decizionala este Senatul.

sursa:stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img