joi, 28 martie, 2024

Ce reactia a avut SUA, dupa ce Coreea de Nord a lansat mai multe rachete balistice

Distribuie:

Publicat:

SUA au “condamnat ferm” lansarea a patru rachete balistice de catre Coreea de Nord luni, promitand sa “utilizeze toata gama de mijloace aflate la dispozitia sa impotriva acestei amenintari crescande”, relateaza AFP, preluata de Agerpres.

“Statele Unite condamna ferm tirurile cu rachete balistice, efectuate de Coreea de Nord, tiruri care incalca rezolutiile Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite ce interzic explicit Phenianului sa procedeze la tiruri care utilizeaza tehnologia rachetelor balistice”, a declarat purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, Mark Toner, intr-un comunicat.

“Ramanem pregatiti – si vom continua sa luam masurile necesare pentru aceasta – sa ne aparam si sa-i aparam pe aliatii nostri impotriva unui atac si suntem pregatiti sa utilizam toata gama mijloacelor aflate la dispozitia noastra impotriva acestei amenintari crescande”, a adaugat acelasi purtator de cuvant.

Potrivit lui Mark Toner, aceste noi tiruri, aceste noi tiruri nu vor face decat sa intareasca rezolutia “din otel calit” a Washingtonului si a aliatilor sai fata de “conduita ilegala” a Coreii de Nord: “Provocarile Coreii de Nord nu servesc decat sa intareasca si mai mult hotararea de a riposta programelor ilegale ale Phenianului cu privire la armele de distrugere in masa”.

“Invitam Coreea de Nord sa-si inceteze provocarile si retorica inflamata, care ameninta pacea si stabilitatea internationala, sa faca alegerea strategica de a-si indeplini obligatiile si angajamentele internationale si de a reveni la discutii serioase“, a spus el.

Regimul lui Kim Jong-Un a reafirmat recent inca o data intentia sa de a se dota cu rachete balistice intercontinentale, care i-ar permite sa loveasca teritoriul american, afirmand chiar in ianuarie ca este “in ultima etapa a pregatirilor”.

La jumatatea lunii februarie, Phenianul a efectuat primul sau tir dupa preluarea mandatului de catre noul presedinte american Donald Trump. Acesta promisese sa raspunda “foarte puternic” Coreii de Nord care ridica, potrivit lui, o “mare, mare problema”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img