News Flash:

Ce reguli noi trebuie să respecte românii care vor să plece la muncă în străinătate. Anunțul făcut de Gabriela Firea

20 Septembrie 2022
306 Vizualizari | 0 Comentarii
img 2022 09 20T070153 966

Tot mai mulți români aleg să plece la muncă în străinătate pentru un trai mai bun. Gabriela Firea a spus ce reguli trebuie să respecte cei ce pleacă de la noi să își caute un job într-o altă țară. Ce a anunțat minisitrul Familiei.

Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, a mărturisit, în cadrul unei dezbateri, faptul că mulți copii care au părinții plecați în străinătate au rămas în grija altor persoane, care nu îi pot întreține din punct de vedere financiar. Ce reguli a anunțat.

Gabriela Firea, despre cele mai noi reguli pe care trebuie să le respecte românii care pleacă la muncă în străinătate

Aceasta susține că în cadrul Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse fost inființată o direcție care se va ocupa pe viitor de copii care au rămas în țară după ce părinții au plecat în străinătate.

Gabriela Firea a anunțat că tot pe viitor, fiecare familie trebuie să sesizeze autoritatea locală în grija cui va rămâne copilul pe perioada în care părinții sunt plecați, dar și dacă persoana respectivă îndeplinește toate condițiile.

„Aceşti copii au rămas aici cu bunici care între timp au îmbrătrânit sau nu mai au resurse financiare. Nu mă refer la cazurile fericite în care părinţii au plecat la muncă şi trimit lunar bani, astfel încât copiii, chiar dacă sunt lipsiţi de prezenţa şi iubirea părinţilor, au totuşi bani pentru a-şi cumpăra rechizite, haine sau alimente. Noi avem 40.000 de astfel de situaţii, în care copiii au fost lăsaţi în grija unor persoane care sunt binevoitoare dar nu se mai descurc”, a declarat Gabriela Firea, potrivit stiripesurse.ro

Ce a mai anunțat ministrul Familiei

Gabriela Firea susține că părinții care vor să plece la muncă în străinătate trebuie să se asigure că o persoană sau două își vor asuma grija în ața autorităților. Aceste reguli vin și pe fondul abandonului școlar.

„Trebuie să fie o persoană sau două persoane care să îşi asume în faţa autorităţilor grija pentru acel copil. Va duce la eradicarea acestui fenomen atât de grav, pe de o parte abandonul şcolar, iar pe de altă parte familii care lasă copiii în plasament pentru că nu au posibilitatea să le asigure traiul zilnic", a adăugat ministrul Familiei.

Toți românii vor fi nevoiți să țină cont de aceste reguli pe viitor, asta dacă vor să plece la muncă într-o altă țară.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1163 (s) | 23 queries | Mysql time :0.035730 (s)