joi, 28 martie, 2024

Ce să faci ca să ai tălpile fine. Trucuri simple, bazate pe remedii naturale

Distribuie:

Publicat:

Ai tălpile dure și călcâile crăpate?! Acordă mai multă atenție picioarelor tale, începând cu hidratarea lor. Poți organiza o sesiune de spa chiar în confortul casei tale. Nu ai nevoie de prea multe ingrediente și rezultatele se văd chiar și după prima ”ședință”. Iată cum să scapi de tălpile inestetice!

Principala cauză a pielii dure de pe tălpi este presiunea intermitentă. Ce înseamnă acest lucru? Alergătorii, drumeții și navetiștii, dar și persoanele care nu fac atât de mult efort se aleg cu o piele dură pe talpă, pur și simplu pentru că facem aceeași acțiune cu piciorul în fiecare zi.

Ce să faci ca să ai tălpile fine

Într-adevăr, călcâiele crăpate și calusurile pot fi tratate acasă. Nu trebuie să depui prea mult efort și rezultatele se văd încă după primele ”ședințe”. Toate tratamentele pentru picioare ar trebui să înceapă cu o înmuiere a picioarelor.

Acest lucru ajută la înmuierea pielii și o face mai ușor de îndepărtat. În apă pot fi adăugate ingrediente suplimentare, cum ar fi sucul de lămâie, un acid citric ajută la îndepărtarea celulelor moarte sau a pielii.

Puteți adăuga în apa fierbinte și o cană de oțet alb, deoarece acesta ajută la îndepărtarea pielii și la vindecarea picioarelor crăpate. Puteți folosi și mere, deoarece este cunoscută pentru beneficiile sale naturale de hidratare.

Ce trebuie să faci după ce ai îndepărtat pielea moartă

Dacă v-ați înmuiat picioarele în apă fierbinte, trebuie să îndepărtați pielea moartă de pe picioare. Cea mai rapidă modalitate de a scăpa de pielea tare de pe picioare este utilizarea unei piatre ponce.

După înmuierea picioarelor, pielea ar trebui să fie mai moale și mult mai ușor de îndepărtat. Pentru hidratarea picioarelor, după utilizarea pietrei ponce sau a unui alt dispozitiv, puteți folosi vaselina.

Cum se folosește vaselina: ungeți substanța pe picioare, asigurându-vă că o masați bine în călcâiele crăpate. Legați câte o pungă în jurul fiecărui picior și lăsați așa timp de o oră. Ulterior, amestecați 1 lingură de fulgi de ovăz cu câteva picături de ulei de jojoba și masați picioarele.

Vaselina poate fi înlocuită cu ulei de nucă de cocos, astfel: se masează picioarele, se pune pe o pereche de șosete curate din bumbac și se lasă peste noapte.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img