vineri, 26 aprilie, 2024

Ce să mănânci dacă ai tensiunea prea mare – Alimentele care conțin vitaminele și mineralele ideale pentru hipertensivi

Distribuie:

Publicat:

Hipertensiunea arterială este cel mai frecvent factor de risc care poate fi prevenit pentru bolile de inimă.

Peste 1 miliard de persoane din întreaga lume are tensiune arterială ridicată, care este definită ca valori ale tensiunii arteriale sistolice (SBP) (numărul maxim) de 130 mm Hg sau mai mult, tensiunii arteriale diastolice (DBP, numărul inferior) mai mare de 80 mm Hg, sau ambele.

Medicamentele, inclusiv inhibitorii enzimei de conversie a angiotensinei (ECA), sunt frecvent utilizate pentru a reduce nivelul tensiunii arteriale. Cu toate acestea, modificările stilului de viață, inclusiv modificările dietetice, pot ajuta la scăderea nivelului tensiunii arteriale la valori optime și la reducerea riscului de boli de inimă.

Urmarea unei diete hrănitoare, sănătoase pentru inimă este sugerată tuturor persoanelor cu tensiune arterială crescută, inclusiv celor care iau medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale.

O dietă sănătoasă este esențială pentru scăderea tensiunii arteriale și menținerea nivelurilor optime, iar cercetările au arătat că includerea anumitor alimente în dieta dvs., în special a celor bogate în substanțe nutritive specifice, cum ar fi potasiu și magneziu, vă reduce nivelul tensiunii arteriale, scrie healthline.com.

Citrice

Citricele, inclusiv grapefruitul, portocalele și lămâile, pot avea efecte puternice de scădere a tensiunii arteriale. Acestea sunt încărcate cu vitamine, minerale și compuși vegetali care vă pot ajuta să vă mențineți inima sănătoasă prin reducerea factorilor de risc ai bolilor de inimă, cum ar fi hipertensiunea arterială.

Un studiu de 5 luni care a implicat 101 femei japoneze a demonstrat că aportul zilnic de suc de lămâie, combinat cu mersul pe jos, a fost corelat semnificativ cu reducerea SBP, efect pe care cercetătorii l-au atribuit conținutului de acid citric și flavonoide al lămâilor.

COntinuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img