vineri, 26 aprilie, 2024

Ce să mănânci dacă ai trecut de 30 de ani: Alimentele care au grijă de sănătatea ta

Distribuie:

Publicat:

Te-ai întrebat vreodată cum reușesc celebritățile să arate uimitor, chiar și la 50 de ani? Asta pentru că își hrănesc corpul corect. Dacă dorești să le calci pe urme, ține cont de aceste sfaturi în privința dietei!

Odată cu înaintarea în vârstă, corpul tău trece prin modificări atât fizice, cât și hormonale. Vârsta de 30 de ani este, de regulă, o perioadă critică, mai ales pentru femei, pentru că atunci cariera, familia, maternitatea și sănătatea lor au nevoie de mult timp și atenție. Dacă ești însărcinată sau alăptezi, corpul tău are nevoie de și mai mulți nutrienți ca niciodată. Dacă nu, chiar și atunci trebuie să-ți pregătești corpul pentru viața de mămică, dacă ai planuri în acest sens.

Pentru a acorda timp tuturor acestor aspecte, trebuie să ai energie, ceea ce înseamnă că trebuie să și mănânci corect. Iată care sunt alimente pe care trebuie să le consumi după 30 de ani, dar și cele pe care ar trebui să le eviți complet!

Alimente recomandate după vârsta de 30 de ani

1. Alimente pentru întărirea masei osoase

Sănătatea oaselor este una dintre cele mai mari preocupări pentru femeile în vârstă de 30 de ani. Dacă începi să mănânci chiar astăzi, poți gestiona problemele precum osteoporoza sau artrita în viitor, recomandă doc.ro. Iată ce trebuie să incluzi în dieta ta:

calciul și vitamina D sunt cruciale pentru menținerea rezistenței osoase: alimentele care le conțin includ produse lactate, precum laptele și iaurtul;

verdețurile, care sunt încărcate cu fier și alte vitamine sunt bune pentru sănătate;

peștele, precum sardinele și somonul cu oase; Peștele gras nu numai că este o sursă excelentă de proteine slabe care poate ajuta la menținerea masei musculare, dar este, de asemenea, o sursă excelentă de grăsimi polinesaturate. Aceste grăsimi pot ajuta la promovarea nivelului de colesterol „bun”, luptă împotriva inflamației și ajută la menținerea nivelurilor hormonale corespunzătoare.

migdalele.

CITEȘTE ȘI: Cum pregătești fasolea înainte de a o găti pentru a beneficia de mineralele pe care le conține

2. Alimente care conțin antioxidanți

Radicalii liberi stimulează îmbătrânirea țesuturilor, iar pentru a le combate, alimentele bogate în antioxidanți sunt de mare ajutor!

Este surprinzător, dar cantitatea potrivită de ceai și cafea ar putea fi bună pentru tine. Asta pentru că ceaiul verde, negru și cafeaua au toate antioxidanți. Cafeaua poate reduce, în plus, stresul oxidativ asupra organismului.

Fructele de pădure, în special afinele, au proprietăți antiinflamatorii puternice și sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți;

Orezul negru.

3. Alimente care te ajută să dormi mai bine

Nu face compromisuri în ceea ce privește odihna! Somnul este crucial pentru o funcționare optimă a întregului organism.

Ceaiul de mușețel;

Un pahar de lapte, seara înainte de culcare;

Migdale, nuci și pește gras.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img