vineri, 29 martie, 2024

Ce sa consumam pentru a nu ne fi repede foame: Alimentele care taie pofta de mancare

Distribuie:

Publicat:

Expertul în boli metabolice și de nutriție, dr. Răzvan Vasilescu, a explicat, la Antena 3, cum putem să controlăm senzația de foame și care sunt alimente le care ne taie pofta de mâncare. Acesta a vorbit despre alimentele pe care trebuie să le consumăm pentru a avea un stil de viaţă sănătos.

Alimentele care taie pofta de mâncare

„În primul rând trebuie să avem o dietă echilibrată, să evităm alimentele care ne dau poftă de mâncare și să avem grijă să nu sărim mesele, să avem măcar trei mese, să mâncăm regulat. Când mă gândesc la alimentele care ne dau senzația de foame sunt cele cu zaharuri, care se absorb repede, cu zahăr, dulciurile, produsele de patiserie cu făină albă care conduc la o creștere glicemică pe un interval scurt, după care insulina se secretă, glicemia crește și atunci avem o senzație de foame continuă.

Proteina. Dintre macronutrienți, trebuie să folosim aportul de proteină și de carbohidrați integrali, cu fibre, care ne dau sațietate. Noi trăim și într-un mediu care favorizează mâncarea haotică.

Senzația de sațietate apare la un interval de 20 de minte din momentul în care începem să mâncăm. Dacă mâncăm pe fugă, organismul nu mai reacționează așa cum era el setat fiziologic. Sunt hormoni care stimulează apetitul și sunt hormoni care inhibă apetitul.

CONTINUAREA PE EXQUILS.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img