joi, 25 aprilie, 2024

Ce sa eviti sa spui daca ai o relatie noua

Distribuie:

Publicat:

Inceputul unei relatii poate fi de multe ori dificil de carmuit. In cele mai multe cazuri lucrurile merg pe un fagas care nu este premeditat si atunci cand incep sa se iveasca nemultumirile, te intrebi de unde au aparut. Stim ca la inceput este greu sa nu te lasi atrasa cu totul in noua relatie si mai stim si ca pare imposibil de crezut ca ceva ar putea sa nu mai mearga la un moment dat, dar intr-un final se intampla. Pentru a evita anumite neintelegeri este bine sa stii care sunt cele mai "sensibilie" subiecte pe care ar trebui sa eviti sa le deschizi.

Nu-i vorbi despre fostul tau. Stii deja ca sunt momente in care, fara sa vrei, devii rautacioasa in preajma iubitului tau. Este vorba despre acele momente in care folosesti unele replici aparent nevinovate care insa iti pot afecta relatia. „Poate ca partenerul tau nu realizeaza pe moment cat de tare il deranjeaza, dar cu timpul il pot face sa se retraga", este de parere Diana Kirschner, autoarea cartii Love in 90 Days. Este vorba aici, fireste, si de discutiile care au legatura cu fostul tau iubit. Sigur ca in orice relatie, este inevitabil ca in conversatii sa nu revina si momente din trecut. Un barbat va dori sa afle anumite informatii despre trecutul noii sale partenere, dar sunt lucruri pe care nu trebuie totusi sa i le spui, ca sa eviti o cearta sau sa nu ii ranesti orgoliul. De pilda, nu ii spune cat de bine se intelegea ultimul tau iubit cu prietenii sau parintii tai. Replici precum „toata lumea il iubea", „stia sa faca de toate" sau "era foarte sociabil", nu vor face decat sa ii afecteze orgoliul. Acum nu doar ca va trebui sa iti fie tie pe plac, dar va trebui sa se ridice si la nivelul asteptarilor celor din jurul tau. 
De asemenea, nici discutiile despre cat de bine castiga, cat de bine arata sau cat de afectata ai fost dupa despartirea de el nu sunt constructive asa ca incearca sa le eviti.

Nu-ti plac prietenii lui? Tine-o pentru tine. Sunteti la inceput, totul este in regula, incepi sa il cunosti si iti place ce descoperi, dar cand iesiti pentru prima data in oras cu gasca lui, iti dai seama ca prietenii lui nu au nimic in comun cu barbatul pe care il ai langa tine. Lucru care este normal, intr-o relatie el se va comporta altfel decat „cu baietii", fapt care nu este un motiv de discutii. Gandeste-te ca ei sunt acolo dinaintea ta, nu e o idee tocmai buna sa te declari impotriva prieteniei dintre ei. Astfel de discutii trebuie sa aiba loc mult mai tarziu, cand veti deveni un cuplu suficient de solid si daca vei vedea ca intr-adevar grupul are o influenta negativa asupra lui. Deocamdata este un secret de pastrat si, in plus, pune-te in locul lui: nici tie nu ti-ar placea sa iti critice prietenele pe care tu le cunosti de-atata vreme.

„Esti mult mai bun decat cei cu care m-am intalnit pana acum". Aceasta este cu siguranta o replica pe care trebuie s-o ascunzi de el! Sigur, suna ca si cum i-ai face un compliment, dar cand un barbat aude asta, alarma i se inchide. Cu alte cuvinte, „suna ca si cum o fata a avut numai ghinioane in relatii", explica Rachel Greenwald, autoarea cartii Why He Didn't Call You Back. Si din moment ce barbatii sunt destul de rationali, cu siguranta si iubitul tau isi va da seama ca daca cineva a dat gres in aproape toate relatiile tale, atunci aceea esti tu. Ba mai mult, din moment ce tu ai o parere atat de proasta despre fostele relatii, el va presupune ca aceeasi parere o vei avea si despre a voastra, ceea ce il va priva de motivatia necesara construirii unei legaturi puternice intre voi doi. Ce sa faci totusi? Poti sa te concentrezi pe relatia din prezent, spunand lucruri precum „Nu am mai cunoscut pe cineva ca tine pana acum. Ma simt foarte bine alaturi de tine", spune Greenwald. Astfel vei parea mai rationala.

„Chiar iti poti permite sa cumperi asta?" Pentru majoritatea barbatilor, capitolul finante este unul delicat, sa ii pui astfel de intrebari este ca si cum l-ai crede un „ratat". Mai mult, il vei face sa te asocieze cu mama lui (ceea ce nu ar fi un lucru rau, dar nu in acest context). „Cand folosesti atitudinea eu stiu ce e mai bine pentru tine, va avea imaginea mamei sale in minte si va incepe sa te trateze in consecinta", explica Jan Hoistad, autorul cartii Romance Rehab. Asa ca daca esti implicata intr-o relatie cu un barbat care cheltuie mult doar ca sa iti demonstreze ca te poate satisface, gaseste un moment neutru in care sa vorbesti despre bani cu el si ai grija ca acesta sa nu fie la inceputul relatiei. In fond, nu este problema ta cat cheltuie si de ce, atata timp cat inca nu te leaga ceva serios de el.

Nu vorbi despre viitor decat atunci cand este timpul. Nimic nu ii sperie mai tare pe barbati decat angajamentul! Perspectiva de a avea o familie, copii, propriul camin, ii poate face sa dea inapoi daca nu sunt pregatiti pentru asta. Si cel mai prost moment pentru astfel de discutii este la inceput. Nu te gandi ca iubitul tau nu vrea sa fie cu tine doar pentru ca evita astfel de subiecte, pur si simplu ii plac lucrurile asa cum sunt si nu este foarte pregatit sa mearga mai departe.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img