sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Ce sa faci cand barbatul trece prin criza varstei mijlocii

Distribuie:

Publicat:

De la 37 pana la 42 de ani, barbatul trece prin cea mai complicata perioada din viata sa. Aceasta perioada, de multe ori, este numita “criza de 40 de ani”. Varsta de 40 de ani reprezinta o catastrofa pentru cei din jur si insusi pentru barbat.

Criza masculina de 40 de ani reprezinta in sine un adevarat cutremur cu magnitudinea 10. Barbatul intrece limita. Toate trec peste limita, iar setea de libertate atinge cote maxime. Nici munca si nici vechile pasiuni nu mai sunt o salvare. Totul in jur isi pierde valoarea. Este important doar ultimul vagon al trenului care pleaca si in care poate sari din mers. Si barbatul sare!

In primul rand, este vorba despre varsta la care se fac totalurile.
Daca la varsta de 40 de ani barbatul se considera un om de succes, adica toate ambitiile sale sociale sunt satisfacute, el este invingator. Iar un invingator are nevoie de premiu si piedestal, dar si aplauze furtunoase, priviri de admiratie. Lumea, pur si simplu, este obligata sa-i admire succesele. si cine populeaza aceasta lume? Sotia, care a parcurs cu el tot drumul sau ca personalitate in devenire? Ea demult a mai incetat sa-si laude sotul si sa-l admire, iar succesele sale sunt nu sunt pentru ea decat ceva absolut firesc. Poate ca copiii, care au ajuns la varsta adolescentei, isi admira tatal ajuns la varsta de 40 de ani. Putin probabil.
Deci, cine va aprecia eforturile eroului?Cine se va uita la el cu ochi indragostiti, plini de admiratie si incantare? si asta stiti foarte bine!

Femeile tinerele captivate de imaginea “alfa-masculului”. si problema nu consta in faptul ca barbatul vrea sa-si schimbe femeia de 40 de ani pe altele doua tinerele a cate 20 de ani. Acest lucru nu se intampla nici pentru ca este pervers. El are nevoie de succes ca de aer! Iar sotia nu se grabeste sa-i ofere lauri – sau apare nu la timp si fara treaba. Iar in jur sunt atat de multe fete tinere entuziasmate…”Daca nu acum, atunci cand? “- gandeste barbatul. Nu-l mai lasa in pace intrebarea “Ce cost eu in aceasta viata?”, iar raspunsul nu este cautat la colegi si prieteni, ei sunt o etapa depasita. El are nevoie de admiratia femeilor. Acum, pentru el este importanta atitudinea fata de personalitatea sa puternica.

Apar temerile.
40 nu inseamna 20 si nici 30. Barbatul intra in anii 50. Nu se stie cat a mai ramas din viata barbatului. si, unde-i triumful? Unde mai pui ca si corpul ii sugereaza: tineretea se scurge ca si nisipul printre degete. Barbatul intelege, pe neasteptate, ca batranetea nu mai este peste mari si tari, ca tot ce a fost mai bun a ramas in urma, ca foarte curand va incepe sa-si piarda fortele, ca nimic nu poate fi intors, ca el imbatraneste…

Primele simptome ale disfunctiei erectiei incununeaza imaginea sumbra.
Dragi doamne, nu incercati sa intelegeti ce inseamna asta pentru barbat. Celulita care ne da noua batai de cap, ridurile si alte neplaceri nu ne pot oferi nici macar un gram din ceea ce simt barbatii! Orice schimbare la nivel hormonal, nelinistea, frica de impotenta, reducerea potentei, disfunctia erectiei genereaza panica la barbati. Pentru barbati, impotenta inseamna sfarsitul vietii. Pentru totdeauna. Barbatii devin inchisi, iritabili. si daca avem in vedere faptul ca la stres sporeste cantitatea in sange a testosteronului – hormonul agresivitatii, ne putem imagina cu usurinta atmosfera ce domneste in casa barbatului.

La 40 de ani, devenind mult mai sentimental si sensibil, barbatul nu doar ca leaga intrigi pentru a-si verifica capacitatile sale sexuale. Nu! El se indragosteste! Sufletul lui cere inspiratie, la fel ca si in tinerete. Iar acest lucru ii poate oferi doar o femeie care nu seamana cu sotia sa.

Cum sa treaca femeia de criza masculina?
Sotul dumneavoastra are aproape 40 de ani. El a inceput intens sa aiba grija de sanatatea sa si aspectul fizic. Cu dumneavoastra parca comunica, dar superficial. Iar uneori se irita din nimicuri, se leaga de orice, are un comportament similar cu a unui adolescent capricios. Iar uneori va uimeste cu expresiile sale – va uimeste atat de mult ca va ganditi sa va adresati la psihiatru: oare nu i s-a intamplat o nenorocire?
Da, i s-a intamplat, a inceput criza de 40 de ani.
Ce e de facut?

1. incercati sa-l controlati cat mai putin si sa-l mai intrebati unde se afla.

2. Ocupati-va serios de aspectul dumneavoastra fizic, evaluati totul foarte sever si incercati sa va schimbati imaginea pe cat este posibil. Dupa 10 ani si mai mult, barbatul practic nu-si vad sotia, el o “simte”. Ceea ce tine de perceperea barbatilor – este o discutie separata. in perioada de criza, sarcina nu consta in a-i demonstra cat de aproape-i sunteti si prin cate ati trecut impreuna pe parcursul vietii, ci in a-l determina sa “va vada”. Mai mult decat atat, ar fi de dorit sa-i apara intrebarea: “De ce oase s-o fi apucat de ea? Este de nerecunoscut!”.

3. Daca suspectati ca se face vinovat de adulter, atunci trebuie sa stiti ca viata va indeamna sa faceti un act eroic. Daca intelegeti pentru ce, atunci il faceti! Eroismul consta in ceea ca va abtineti, prin toate metodele ce va sunt accesibile, de a cauta dovezi care sa confirme relatia sa extraconjugala. Aceasta este singura exceptie a regulii “informat inseamna inarmat”. Nu functioneaza – dimpotriva, distruge si este la indemana inamicului. Mai mult decat atat, sotul dumneavoastra a va provoca in fel si chip ca sa-i descoperiti taina. Lui ii este complicat sa fie in permanenta tensiune, el inconstient asteapta deznodamantul. Pentru a se justifica va cauta motiv de cearta cu dumneavoastra, inconstient va tinde sa va transforme intr-o scorpie. Pentru ca atunci isi va putea spune cu sufletul impacat: este imposibil sa traiesti cu o astfel de scorpie. De aceea, formula este urmatoarea: atentie maxima asupra propriei persoane, asupra aspectului fizic si intereselor personale. Plus – abtinere maxima si autocontrol.

4. Este categoric contraindicat sa incercati sa clarificati situatia, sa controlati sotul, sa-i comunicati ca stiti totul despre relatiile sale, sa-i cereti sa-si indeplineasca indatoririle fata de familie, sa-l santajati cu copiii, sa faceti scandaluri si sa-i spalati creierii.
Odata ce aceste conditii vor fi respectate – in esenta, vorbim despre eforturi eroice, casatoria va fi salvata si ati putea avea, ulterior, o noua luna de miere. insa planificati acest eveniment nu mai devreme de 1-1,5 ani de la inceputul crizei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img