joi, 28 martie, 2024

Ce sa nu combini niciodata cu laptele

Distribuie:

Publicat:

Din pacate acest proces extrem de complex, digestia este controlat atat din punct de vedere nervos cat si hormonal, astfel ca timpul de digestie al alimentelor poate contribui substantial sau nu la reusita procesului de slabire.

Astfel ca pentru a ne bucura de o digestie corespunzatoare, necesara unei sanatati durabile este necesar sa nu facem combinatii alimentare eronate, si sa tinem cont de perioada lor de digerare. Laptele are nevoie de un interval de 2-3 ore pentru a se digera, astfel ca este indicat sa fie consumat singur sau cu cereale. Tine cont de faptul ca procesul de digestie dureaza intre 6-8 ore pana sa ajunga din intestine in stomac, astfel ca orice combinatie nefasta va intarzia acest proces si va da peste cap intregul metabolism.

Eliminarea reziduurilor ce nu au fost digerate se produce dupa aproximativ 24 de ore, urmand ca in decursul catorva zile sa se faca eliminarea lor completa, astfel ca trebuie sa acorzi o atentie sporita calitatii produselor consumate.

Evita sa faci combinatii grele de genul cartofilor cu carne si cu paine, a laptelui cu fructe si produse de patiserie, sau a pestelui cu fainoase.

Cu cat este mai simpla masa cu atat mai usoara va fi digestia. Evita sa consumi laptele la aceiasi masa cu pestele, fructele, carnea sau fainoasele, desi laptele este un aliment sanatos si plin de nutrimente, potrivit viziunii ayurvedice, vei contribui la ingreunarea digestiei si la dereglarea celorlalte sisteme.

sursa: clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img