vineri, 19 aprilie, 2024

Ce schimbări se petrec în corp dacă nu faci sex mult timp

Distribuie:

Publicat:

Abstinenţa, mai ales în cazul femeilor, poate avea legătură cu o disfuncţionalitate genitală. De asemenea, poate fi vorba despre o decizie personală sau, pur şi simplu, despre o metodă de a pune punct relaţiei actuale. Indiferent care este motivul, iată ce schimbări se petrec în corp dacă nu faci sex mult timp.

Dacă pui o perioadă pe linia de aşteptare viaţa sexuală, ia în calcul schimbările care pot surveni în urma acestei decizii. 

Ce schimbări se petrec în corp dacă nu faci sex mult timp. Imunitatea devine vulnerabilă

Studiile în domeniu arată că activitatea sexuală regulată contribuie pozitiv la sănătatea sistemului imunitar. Prin urmare, dacă nu mai faci dragoste, nu mai beneficiezi de proprietăţile pozitive asupra imunităţii, iar aceasta devine vulnerabilă în faţa bolilor şi a infecţiilor.

Scade libidoul

Experţii în domeniu sunt împărţiţi în două tabere când vine vorba despre acest efect. Unii spun că trebuie să ai o viaţă sexuală activă ca să menţii libidoul ridicat. Aceştia cred că atunci când renunţi să mai faci dragoste, apetitul pentru sex scade şi nu mai “răspunde” când ai activitate sexuală.

Cealaltă tabără de experţi susţine că libidoul creşte în perioada abstinenţei, pentru că intervine “dorul” de a face dragoste. Până la urmă, scăderea şi creşterea libidoului depind de fiecare persoană în parte, respectiv de stilul său de viaţă.

Ce schimbări se petrec în corp dacă nu faci sex mult timp. Creşte nivelul de stres

Cercetările în domeniu efectuate de experţi în sexualitate sugerează că persoanele care fac sex mai rar se confruntă cu o creştere a tensiunii arteriale atunci când înfruntă o situaţie stresantă. Abstinenţa la femei poate avea un impact negativ major asupra capacităţii de a depăşi momentele tensionate.

Pot apărea probleme cu inima

De-a lungul timpului, au apărut numeroase dovezi care indică faptul că o viaţă sexuală activă este în strânsă legătură cu o sănătate mai bună a inimii. În urma activităţii intime, inima beneficiază de proprietăţi hormonale şi aerobice. Este lesne de înteles că pe perioada abstinenţei, inimii nu-i mai sunt furnizate beneficiile aferente sexului.

COntinuarea pe clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img