marți, 19 martie, 2024

Ce se acunde in spatele ‘remanierii’ vehiculate in PNL: Jocurile foamei in teritoriu (surse)

Distribuie:

Publicat:

În PNL se discută în ultima perioadă de o remaniere guvernamentală. Negată vehement de premierul Ludovic Orban, remanierea a fost vehiculată public secretarul general al PNL, Robert Sighiartău. În fapt, potrivit surselor din cadrul PNL, nimeni nu doreşte cu adevărat o remaniere, însă liderii din teritoriu încearcă în acest fel să pună presiune pe Guvern.

Potrivit unor surse liberale, Guvernul intenţionează pregăteşte o rectificare bugetară care va fi anunţată săptămâna viitoare. Primarii PNL încearcă să profite de acest moment pentru a obţine mai mulţi bani. Astfel, lideri importanţi ai PNL, susţinuţi din teritoriu vehiculează ideea remanierii ca ameninţare.

Pe de altă parte, liderii PNL din Guvern încearcă să reziste presiunilor din teritoriu, având în vedere că resursele financiare sunt practic inexistente, iar precedeta alocare de trei miliarde către autorităţile locale abia s-a simţit. Între timp, liderii din teritoriu susţin că au dus greul în această perioadă de pandemie şi au avut cheltuieli neprevăzute foarte mari.

Situaţia ar urma să fie tranşată în şedinţa Biroului Permanent Naţional al PNL de marţi, 26 mai, precizează sursele liberale, pentru STIRIPESURSE.RO.

Public, Ludovic Orban susține că nu se pune problema unei remanieri a Guvernului pe care îl conduce, în viitorul apropiat, mai mult, avertizează că va lua măsuri împotriva site-urilor de ştiri care au "dezinformat deliberat în acest sens". Mai mult, Ludovic Orban insistă asupra faptului că nu are nimic să le reproşeze miniştrilor din subordinea sa și că dacă mai apare câte o greșeală, aceasta ar fi omenească.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img