sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Ce se imtampla in corpul tau atunci cand iti masezi urechile zilnic

Distribuie:

Publicat:

Iată care sunt cele mai mari beneficii ale masării zilnice a urechilor și ce se întâmplă cu corpul tău dacă îl efectuezi cu regularitate.

1. Durerile musculare sunt diminuate

A fost realizat de curând un experiment pentru a vedea dacă masajul urechilor poate fi folosit în tratarea pacienților cu dureri cronice de spate și rezultatele au fost că această tehnică simplă diminuează disconfortul. Pentru a beneficia e acest rezultat trebuie doar să tragi și să freci ușor lobul urechii, pentru a stimula terminațiile nervoase, a ajuta creierul să eliberea endorfine și a îmbunătăți circulația sângelui, recomandă feminis.ro.

2. Diminuarea stresului și a axietății

Un alt studiu mai mic a fost efectuat pe pacienții care treceau prin tratamente de fertilizare in vitro, iar rezultatele au arătat că acest tip de masaj ajută la eliminarea stresului asociat unor astfel de situații. Masează cu mișcări lente, circulare, zona triunghiulară dintre ureche și obraz pentru a ieși dintr-un atac de panică și a scăpa de oboseală.

3. Scapă de durerile de cap

În timp ce pastilele au efecte adverse, stimularea urechilor n-are ce rău să-ți facă. De asemenea, o poți combina cu remedii naturale, precum aromoterapie sau un ceai de mentă, pentru a beneficia de efecte mai bune și mai rapide.

4. Vei slăbi mai repede

Pe lângă a face frecvent exerciții fizice și a avea o dietă echilibrată, dacă vrei să slăbești, poți masa zilnic diverse părți ale urechilor. După ce ți-ai atins scopul, nu uita de acest obicei, dacă vrei să ai în continuare o sănătate de fier.

5. Luptă împotriva insomniei

Din moment ce stimularea urechilor are un efect relaxant, îți poți face masaj chiar înainte de culcare, pentru a adormi mai repede. Deși această procedură nu va face minuni de una singură, te va ajuta totuși să dormi mai bine.

6. Impuls de energie

Dacă-ți masezi în mod intens și regulat urechile, vei putea renunța în curând la cana de cafea de dimineața, deoarece stimularea terminațiilor nervoase activează anumiți centri din creier, care fac oboseala să dispară. În plus, poți efectua masajul oricând în timpul zilei și pe măsură ce simți că energia ta scade.

sursa: exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img