vineri, 29 martie, 2024

Ce se intampla cu corpul dvs. daca nu mai consumati paine deloc

Distribuie:

Publicat:

Din ce in ce mai multi oameni s-au oprit din consumul de paine si incearca sa urmeze diete care nu contin carbohidrati rapizi.Mii de bloggeri au impartasit o multime de informatii pe internet despre cum s-a schimbat viata lor, deoarece au decis sa renunte la produsele pe baza de faina.Rezultatele sunt cu adevarat impresionante: pielea lor devine mai sanatoasa, pierd in greutate si devin mai energici.Dar toate aceste sfaturi intr-adevar functioneaza? noi vrem sa intelegeti daca toate tipurile de paine sunt daunatoare sau poate doar cateva dintre ele. Am dori sa impartasim cateva informatii cu dvs. si sunteti liberi sa ajungeti la propriile concluzii.

Painea alba versus painea neagra.

Painea integrala de grau si painea alcatuita din secara sau faina integrala de grau sunt absolut fine. Aceste produse sunt sanatoase, dar cand vine vorba de paine alba, nu e bine pentru tine. In secolul al XX-lea, faina si drojdia au fost schimbate si o combinatie de energie intensa si aditivi a deplasat complet timpul in maturarea aluatului. Acesta este motivul principal pentru care sa nu mancam paine alba, chiar si painea alba de calitate superioara. Sa va explicam acest lucru.Iata cateva motive care ne indeamna sa renuntam la consumul de paine alba.

Boabele de grau sunt bogate in vitamine . Dar toate substantele utile pur si simplu dispar atunci cand cerealele sunt procesate. Chiar si fainurile albe de calitate superioara pastreaza numai 30% din substantele benefice pe care le contin inainte de a fi prelucrate si, din pacate, aceste substante devin inactive dupa doar 2 saptamani. Apropo, termenul de valabilitate al fainii este de aproximativ 12 luni.

Painea alba nu are gust.

Sa recunoastem ca painea alba nu are gust. Dar acesta este motivul pentru care multi oameni o iubesc. Nu va impiedica sa va bucurati de gustul carnii, al supelor sau al branzei pe care le mancati. Dar, in comparatie cu produsele din faina integrala, nu face ca gustul sa fie mai bun.

Painea alba este tratata cu diferite substante chimice si poate fi toxica.

Lumea moderna cere cat mai mult grau posibil. Pentru a creste mai mult grau in perioade mai scurte de timp, agricultorii il presara cu pesticide. Si pentru a-l proteja de rozatoare si ciuperci, este tratat cu diferite substante chimice. In plus, pentru a face faina alba, producatorii il inalbesc folosind aceleasi substante pe care le folosim pentru spalare: peroxidul de benzoil, persulfatii si dioxidul de clor. Inainte de a cumpara paine, asigurati-va ca este facuta cu faina organica, nu cu faina rafinata. Faina rafinata este supusa procedurilor descrise mai sus.

Pot aparea probleme de piele.

Suntem ceea ce mancam. Si daca o persoana mananca in cea mai mare parte produse din faina, se pot confrunta cu probleme ale pielii . Acneea este de obicei cauzata de glutenul continut in paine. Corpul nu poate excreta gluten, deci provoaca si leziuni intestinale. Inainte de a merge la un dermatolog, incercati sa va schimbati mai intai dieta.

Probleme de digestie.

Glutenul, dupa cum ne-am amintit mai sus, poate provoca probleme digestive diferite. Painea integrala contine un element important – fibra – in timp ce produsele din faina nu au acest lucru. 5-6 felii de paine integrala pe zi va ofera suficienta fibra pentru a respecta norma zilnica. Daca doriti sa obtineti aceasta norma consumand fructe si legume, va trebui sa consumati 14 mere, 21 morcovi, 25 de rosii sau aproximativ 5 castraveti.

Painea alba cauzeaza imbatranirea prematura.

Dupa cum deja stiti, painea alba este un produs care nu contine substante benefice . Alimentatia alimentelor care nu contin vitamine face imposibil pentru corpul nostru sa ramana tanar. Astfel, cei care iubesc produsele din faina rafinata tind sa arate mai in varsta decat sunt de fapt.

Painea provoaca dependenta.

Painea este ca un drog. Faina alba determina cresterea nivelului de zahar din sange si, ca rezultat, creste nivelul de insulina. Cand mananci o felie de paine, zaharul din sange se ridica repede, dar apoi scade repede si incepi sa te simti mai rau si vrei sa mananci carbohidrati mai rapizi pentru a te simti mai bine. Astfel de modificari drastice ale nivelului zaharului din sange pot duce chiar la diabet.

Pot aparea excesul de greutate si obezitatea.

Pentru multi, aceasta poate fi motivul numarul unu pentru a renunta la consumul de alimente cu faina rafinata. Peste 70% dintre persoanele care nu mai consuma paine pierd o greutate in primele 2 saptamani. O felie de paine de dimensiuni medii contine 0,6 g de fibra , iar celelalte ingrediente se transforma in grasimi corporale. Indicele glicemic pentru paine este chiar mai mare decat pentru ciocolata. Si amidonul continut in produse de patiserie se descompune in tractul digestiv si se transforma in glucoza care intra in sange, ceea ce inseamna ca va va face sa va simtiti foame in curand.

Aveti mare grija atunci cand cumparati paine si cititi cu atentie toate ingredientele ce le contine. Sanatatea dvs. este mai presus de toate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img