miercuri, 24 aprilie, 2024

Ce se intampla daca consumi prea mult zahar

Distribuie:

Publicat:

Nutritionistul spaniol Adelaida Lopez Mercado stie la cat zahar ai voie pe zi. Acest dulce venin fara de care ni se pare imposibila existenta este necesar, insa, in cantitati foarte mari, stim cu totii ca dauneaza. 

La cat zahar ai voie pe zi – calculul facut de un nutritionist

Nutritionistul Adelaida L. Mercado a facut un calcul dietetic in legatura cu necesarul de zahar pentru fiecare persoana. Doar 10% din necesarul zilnic de zahar poate proveni de la alimenete cu zaharuri aditionale. Este vorba despre produsele procesate precum painea dulce sau biscuitii. Aceasta cantitate se traduce prin 6 linguri de zahar. Aceasta cantitate poate fi suficienta daca nu esti o persoana activa. Daca depui mult efort de-a lungul unei zile, cantitatea poate creste pana la 10-12 linguri de zahar. Zaharul inseamna energie si este ingredientul care mentine cel mai bine corpul in pria.

O femeie nu a mancat zahar 30 de ani. Rezultatul: arata de 40 de ani, desi are 70

In cantitati mari, acesta poate tulbura toate organele, sustine nutritionistul, conform site-ului salud180.com. „Fie ca provine dintr-o sursa naturala, fructe sau lapte, sau este aditional, zaharul are o functie importanta in corp. Ne da energie intr-o forma rapida. Se transforma in glucoza in sange si contribuie la repararea celulelor care hranesc creierul”, sustine Adelaida.

Cum eviti consumul excesiv de zahar

Incepe prin ordonarea activitatilor de peste zi. Nu uita de cea mai importanta masa, micul dejun! La micul dejun trebuie sa consumi proteine si fibre. Daca esti bautoare de cafea, opteaza pentru un inlocuitor al zaharului. Ideal ar fi sa te limitezi la o singura lingurita.

Daca iti cumperi biscuiti care contin zaharuri, nu manca tot pachetul. Pastreaza si pentru ziua de maine. Mananca doar cat sa iti satisfaci pofta de dulce. Asa vei evita ca in corpul tau sa existe un exces de zahar.

Alege produse dulci precum marmelada sau gemul de prune cand te gandesti sa mai adaugi cateva linguri in plus de zahar vietii tale.

Evident, daca esti o persoana diabetica sau ai interdictie la dulce din diferite considerente medicale, alege indulcitorii artificiali.

Ce se intampla daca mananci prea mult zahar

Expertul in medicina holistica si terapeutul Monica Gomez e de parere ca zaharosa afecteaza sistemul imunitar. Excesul de zahar poate slabi organismul in doar 6 ore, facandu-l mai vulnerabil la germeni si bacterii nocive. In plus, acelasi specialist sustine ca zaharul reduce consumul de alimente nutritive precum legumele. Consumul in exces al acestui ingredient atat de indispensabil este asociat cu mai multe afectiuni cronice. Zaharul este vinovat pentru diabet, hipertensiune, obezitate, Alzheimer, cancer si afectiuni ale pielii. Zaharul alb rafinat consumat in mod obisnuit nu este altceva decat zaharoza sintetizata artificial. Aceasta nu contine nicio vitamina sau vreun mineral de care corpul are nevoie cu adevarat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img