miercuri, 24 aprilie, 2024

Ce se intampla daca mananci zahar in timpul sarcinii

Distribuie:

Publicat:

Un studiu realizat cu ajutorul a 9.000 de mame si copiii lor a evidentiat ca, daca mananci zahar in timpul sarcinii, s-ar putea sa cauzezi anumite alergii care vor aparea in viata copiilor pe masura ce cresc.

Zaharul se regaseste sub forma monozaharidelor, cum ar fi glucoza si fructoza, si dizaharidelor, precum zaharoza, care se adauga in alimente si se regasesc in siropuri, miere si suc de fructe neindulcit. Este inclus si zaharul din carbohidratii de baza. Legumele si fructele proaspete pot fi consumate in continuare de catre viitoarele mamici.

Studiul realizat de Universitatea Queen Mary din Londra si publicat in European Respiratory Journal a implicat 9.000 de mame si copiii lor. Acesta a fost facut pentru a studia corelatia dintre consumul ridicat de zahar si alergiile si astmul alergic la copiii mici.

Studiul a implicat femeile care au ramas insarcinate in jurul anului 1990 si alergiile pe care le-au dezvoltat copiii acestora pana la varsta de 7 ani. Printre acestea se regasesc astmul si alergiile comune, cum ar fi alergia la praf. Efectul a fost calculat in comparatie cu cantitatea de zahar, precum zaharul prezent in ceai, cafea si anumite grupe de alimente, dar nu au fost testate si zaharurile naturale din lapte, fructe si legume.

Atunci cand au fost comparate mamele care au consumat cantitati mari de zahar in timpul sarcinii cu mamele care au consumat cantitati mici de zahar, a existat un risc crescut de aparitie a alergiilor (38%) si un risc ridicat de aparitie a astmului alergic (101%).

Profesorul Seif Shaheen, care a fost liderul echipei de cercetatori, spune ca nu putem deduce din aceste observatii daca aportul ridicat de zahar este cauza determinanta a alergiilor si a astmului alergic. Este nevoie de o cercetare mai intensa, care implica mame din diferite parti ale globului, mame care sa consume diferite tipuri de hrana, pentru a se afla daca aportul ridicat de zahar in timpul sarcinii este intr-adevar cauza alergiilor la copii. Pana atunci, este recomandat ca femeile insarcinate sa continue sa aiba o dieta sanatoasa si echilibrata si sa evite consumul ridicat de zahar.

sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img