joi, 28 martie, 2024

Ce se intampla daca nu tratam infectiile urinare

Distribuie:

Publicat:

De cele mai multe ori avem impresia ca putem scapa usor de infectia urinara, insa atunci cand nu este tratata corespunzator, boala isi urmeaza cursul si se cronicizeaza. Potrivit dr. Radu Constantiniu, medic primar urolog in cadrul Centrului Medical Focus, infectiile urinare netratate pot duce in timp chiar la distrugerea rinichilor, deoarece cistitele care recidiveaza duc la infectii tot mai mari, care pot cuprinde ureterele sau rinichii.

Infectiile de tract urinar sunt mai frecvente in cazul femeilor, 50% din acestea suferind cel putin o data in timpul vietii de o forma de infectie urinara. Barbatii tineri sunt rareori afectati de infectii urinare, in schimb, barbatii peste 50 ani, cu afectiuni ale prostatei, sunt mai expusi riscului de infectii urinare. Cele mai frecvente semne ale unei asemenea infectii sunt urinarile repetate cu usturime, prezenta sangelui in urina, nevoia de a urina tot timpul fara ca vezica sa fie plina, presiune in regiunea pelviana, dar si o stare generala de diconfort.

Medicina naturista ofera remedii pentru tratarea infectiei urinare. Strugurii ursului, planta cunoscuta sub denumirea de bearberry, afinul american – cunoscut si ca merisor sau cranberry, semintele de dovleac si cozile de cirese sunt plante care combat problemele fiziologice ale aparatului urinar feminin si masculin, incontinenta urinara si ajuta la eliminarea fiziologica a apei si a deseurilor metabolice din organism. Capsulele produse de Arkopharma, ce contin aceste plante, ajuta la combaterea, dar si la prevenirea infectiilor tractului urinar, in mod natural. Specialistii recomanda capsulele produse de Arkopharma – Bearberry, Merisor, Seminte de dovleac si Cozi de cirese, in defavoarea medicamentelor, deoarece sunt 100% vegetale si nu contin conservanti. Aceste produse pot fi luate si de femeile insarcinate care sufera de incontinenta. O recomandare importanta pentru femeile care au infectii urinare repetate este ca in fiecare zi, indiferent de prezenta sau de absenta infectiei, sa consume multa apa, chiar si 3 litri/ zi.

De multe ori se intampla sa luam medicamente la recomandarea prietenilor sau a membrilor familiei, dar in majoritatea cazurilor, ele fac mai mult rau decat bine. Infectiilor urinare se pot agrava daca luam medicamente necorespunzatoare. Alege cu atentie produsele de igiena intima pe care le folosesti, deoarece multe pot irita uretra si pot duce la instalarea unei infectii. Foloseste doar produse testate dermatologic si lenjerie intima din bumbac, pentru ca lasa pielea sa respire. In schimb, fibrele sintetice mentin umezeala si creeaza conditii optime dezvoltarii infectiilor. Este necesara o igiena foarte stricta in zona perianala si spalarea in zona organelor genitale. Dupa urinare, sterge-te de sus in jos intodeauna. Cand simti nevoia de a urina, nu amana momentul in care mergi la toaleta. Abtinerea pentru perioade lungi de timp favorizeaza aparitia infectiilor urinare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img