vineri, 26 aprilie, 2024

Ce se intampla in corpul tau atunci cand slabesti: Scade colesterolul, tensiunea si riscul de a face cancer

Distribuie:

Publicat:

Când ai avut mult timp o greutate prea mare și în sfârșit începi să slăbești, în corpul tău au loc tot felul de transformări benefice, atât din punct de vedere fizic, cât și mental.

Când ești supraponderal sau suferi de obezitate, probabil că efectul pozitiv cel mai important al slăbitului este acela că îți scade riscul de probleme de sănătate grave. O persoană care cântărește mai mult decât este normal raportat la înălțimea, vârsta și tipul de activitate desfășurată riscă să dezvolte, printre altele, diabet de tip 2, unele tipuri de cancer și osteoartrită.

Cum știi dacă slăbitul este pentru tine?

Poți afla dacă ești supraponderal calculându-ți indicele de masă corporală (IMC). Acest indice nu este potrivit chiar pentru toată lumea (de exemplu, pentru sportivii care au o masă musculară mai mare decât a persoanelor care nu fac sport de performanță, și care pot cântări mai mult), dar, în general, îți poți face o idee despre starea greutății tale.

O altă metodă pentru a vedea dacă slăbitul te-ar avantaja este să îți măsori talia. Indiferent de IMC și de înălțimea pe care o ai, ar trebui să încerci să slăbești dacă ai talia mai mare de aproximativ 100 cm (în cazul bărbaților) sau mai mare de aproximativ 85 cm (în cazul femeilor).

Grăsimea abdominală este mai periculoasă decât cea din zona picioarelor, deoarece acoperă organele vitale. Grăsimea viscerală poate duce la dezvoltarea unor boli de inimă, diabet de tip 2 sau accident vascular cerebral, scrie doc.ro.

CONTINUAREA PE EXQUILS.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img