vineri, 29 martie, 2024

Ce se intampla in corpul tau cand incetezi sa bei alcool

Distribuie:

Publicat:

Alcoolul are o serie de efecte negative asupra sanatatii tale. Bineinteles, nu spune nimeni ca abstinenta totala este cheia, insa este bine sa le cunosti. O veste foarte buna este ca organismul nostru poate sa se recupereze foarte repede dupa efectele negative ale acoolului. Asadar, iata 7 lucruri care se intampla in corpul tau cand incetezi sa bei alcool.

Dupa 1 ora

Corpul tau intra in modul „detox” si incearca sa elimine alcoolul din sistem pentru a preveni intoxicarea. Ficatul tau incepe sa „lucreze” intens, iar pancreasul produce insulina in plus, ceea ce cauzeaza pofta de carbohidrati.

Dupa 12-24 de ore

Glucoza din sangele tau revine, in sfarsit, la niveluri normale. A doua zi dupa ce ai baut, ai grija sa nu mai mananci dulce si sa inlocuiesti grasimile nesanatoase cu fructe si legume proaspete. De asemenea, te vei simti foarte deshidratata, asa ca bea multa apa.

Dupa 48 de ore

Organismul tau isi finalizeaza procesul de dezintoxicare. Bineinteles, depinzand de cat de mult ai baut, mai poti simti urme de oboseala sau vagi dureri de cap.

Dupa 72 de ore

Orice efecte secundare ale mahmurelii ar trebui sa nu se mai faca simtite. De asemenea, si pofta de carbohidrati ar trebui sa nu se mai manifeste. Acum te simti bine si comfortabil, din punct de vedere psihic si fizic.

Dupa 1 saptamana

Incepi sa dormi mult mai profund, iar niveluri de energie cresc, atat din punct de vedere psihic, cat si mental. Pielea ta incepe sa arate mai hidratata si mai intinerita, pentru ca nivelurile de hidratare se reintorc la normal.

Dupa 1 luna

Grasimea din ficatul tau este redusa cu 15 procente, iar asta ii creste abilitatea de a filtra toxinele mai bine din corp. Vei observa si o reducere a grasimii de pe abdomen, iar pielea ta incepe sa arate din ce in ce mai radianta si mai sanatoasa.

Dupa 1 an

Dupa un an, poti pierde pana la 50 % din grasimea de pe abdomen. Riscul de cancer la ficat si la san descreste semnificativ. Iar daca te gandesti la aspectul financiar, dupa un an de iesit in oras fara sa iti comanzi o bautura alcoolica vei fi economisit destul de mult incat sa iti cumperi cateva perechi noi de pantofi!

sursa: elle.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img