sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Ce se întâmplă dacă pui un dop de plută în frigider. Trucul care îți salvează banii și sănătatea

Distribuie:

Publicat:

Frigiderul este locul de depozitare al multor alimente, iar modul în care îl curățăm și îl întreținem contează foarte mult pentru sănătatea noastră. Pentru a avea un figider fără mirosuri neplăcute, în care alimentele să fie păstrate în stare bună cât mai mult timp, există multe trucuri, iar cel cu dopul de plută este cel mai simplu și eficient dintre ele.

De cele mai multe ori, dopurile de plută sunt considerate inutile și sunt aruncate după consumarea sticlelor cu băutură, dar este important să știm că există o întrebuințare ingenioasă pentru ele. Dacă pui un dop de plută în frigider, conform trucului recomandat în acest articol, vei vedea și tu că face diferența!

Dop de plută în frigider, truc împotriva mirosurilor neplăcute

În timp, frigiderul poate căpăta mirosuri neplăcute de la anumite aliment sau de la păstrarea necorespunzătoare a acestora. De aceea, frigiderul trebuie să fie curățat în profunzime, periodic. Totuși, pentru a preîntâmpina mirosurile neplăcute există trucul cu dopul de plută, care este extrem de eficient.

Dopul de plută este un absorbant natural care elimină mirosurile neplăcute. Tot ce trebuie să faceți este să tăiați dopul în două și adăugați câteva picături de ulei esențial cu parfumul dorit. Citricele sunt recomandate, fiind o aromă bună și des utilizată în bucătărie.

Dopul aromat se așează într-un pahar sau pe o farfurie și se pune în frigider. Pluta va degaja un miros plăcut de citrice și va face ca mâncarea să nu absoarbă mirosuri neplăcute. Dopul de plută trebuie să fie înlocuit în mod regulat, la fiecare 2-3 zile. Dacă apelezi la acest truc, reduci șansele de a consuma alimente alterate, care îți afectează starea de sănătate.

De asemenea, depozitarea corectă a alimentelor în frigider reduce riscul îmbolnăvirilor, ca urmare a consumului unor alimente păstrate la o temperatură incorectă. Temperatura optimă pentru frigider este de 4°C, iar temperatura optimă pentru congelator este -17°C.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img