joi, 28 martie, 2024

Ce se întâmplă, de fapt, cu Elena Udrea. Autoritățile române au anunțat public

Distribuie:

Publicat:

Informații de ultimă oră despre Elena Udrea, cea care a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Budea. Fostul politician român a fost prins pe teritoriul Bulgariei unde se află și în acest moment. Autoritățile din România au formulat o cerere de extrădare.

Ce se întâmplă, de fapt, cu Elena Udrea

Elena Udrea a fost reținută la Kulata, lângă granița cu Grecia. Informația momentului despre cazul fostului politician român, condamnat la închisoare cu executare, arată că aceasta ar putea fi audiată prin video-conferință, în Bulgaria, în luna iulie 2022. De asemenea, Curtea de Apel București a aflat cu exactitate locul în care este deținută Elena Udrea. În acest context autoritățile continuă ordinul european de anchetă în dosarul penal Hidroelectrica.

În cursul zilei de marți, 24 mai 2022, Curtea de Apel București a primit răspuns oficial din partea autorităților bulgare cu privire la locul exact de detenție al Elenei Udrea. Este vorba despre o facilitate specifică din raionul Beloevgrad. Potrivit unor informații, în luna iulie 2022, Udrea ar urma să fie audiată prin video-conferință în dosarul Hidroelectrica.

La acest moment, dosarul este blocat din cauza faptului că Udrea se află în Bulgaria. Ea are dreptul de a oferi o declarație oficială, drept de care a anunțat că vrea să se folosească numai după ce vor fi administrate toate probele testimoniale.

Elena Udrea – sentință dură: 6 ani de închisoare cu executare

Instanța supremă a decis condamnarea Elenei Udrea la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Aceasta a plecat din țară înainte de a-și afla sentința și a fost prinsă de autoritățile din Bulgaria, la solicitarea autorităților din România.

Prin intermediul avocaților săi, fostul politician, a anunțat că nu vrea să fie audiată de judecătorii români, prin video-conferință în Bulgaria. Judecătorii români au amânat decizia privind suspendarea executării pedepsei în dosarul Gala Bute, după ce Udrea, prin apărătorii săi, a apelat la o cale extraordinară de atac, la Înalta Curte de Casație și Justiție. Astfel, următorul termen a fost stabilit pentru data de 20 iunie 2022.

Precizăm faptul că nu este prima dată când Elena Udrea pleacă din țară înainte de pronunțarea unei decizii definitive a Instanței. Fostul politician român a procedat astfel în 2018, tot în dosarul Gala Bute, când a ieșit din România pe la Giurgiu, și s-a îndreptat inițial spre Grecia, apoi spre Costa Rica unde avea să stea două luni în arest.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img