marți, 19 martie, 2024

Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci mai puţină sare. Efectele sunt uimitoare

Distribuie:

Publicat:

Alimentația bogată în sare este nocivă pentru organism. Excesul creşte tensiunea, implicit riscul de accident vascular cerebral, de aceea, este bine să consumi sare cu măsură.

Sarea este un amestec de sodiu (40%) și clorură (60%), care se folosește atât la condimentarea preparatelor culinare, cât și pentru prelungirea termenului de valabilitate. Aportul zilnic recomandat este de mai puţin de 5 grame (1 linguriță pe zi), însă multe persoane depășesc această limită. Excesul de sare duce la creşterea tensiunii arteriale şi poate cauza retenție de apă, sistem imunitar slăbit și chiar probleme cardiovasculare, cum ar fi accidentul vascular cerebral (AVC). Limitarea aportului de sare din alimentație previne aceste probleme de sănătate și aduce multe alte beneficii.

Tensiunea arterială se normalizează

Studiile au demonstrat că dieta cu conținut scăzut de sodiu poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale, în special la persoanele cu niveluri ridicate. O cercetare a arătat că simpla reducere modestă a aportului de sare timp de 4 săptămâni poate ajuta la normalizarea tensiunii arteriale.

Continuarea pe clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img