vineri, 29 martie, 2024

Ce spun despre sanatatea ta punctele rosii pe obraz, ochii cu vase sparte si vinisoarele sparte pe piept

Distribuie:

Publicat:

O adevarata masinarie, asa poate fi considerat corpul nostru, care, atunci cand nu functioneaza cum trebuie iti da de stire. Tu trebuie insa sa stii sa descifrezi mesajele pe care ti le transmite. Iata cateva semne de boala pe care corpul tau ti le dezvaluie:

Puncte rosii pe obraz
O eruptie de acest gen, mai ales atunci cand apare brusc este cauzata adesea de histamina, substanta produsa de organism ca raspuns la ingerarea unei mari cantitati dintr-un anumit aliment. Cel mai adesea, vinovatele pentru astfel de probleme sunt scoicile, ciocolata, rosiile, fructele de padure si altele. Petele pot persista pe fata chiar si 48 de ore dupa digerare. Motivul ? Pana sa fie eliminata, histamina mai zaboveste un timp la locul faptei. Oricum, numai medicul alergolog e in masura sa afirme daca este sau nu o reactie alergica.

Ochi cu vase sparte
Poate consumati prea multe antiinflamatoare(de exemplu aspirina sau alte pastile impotriva durerii) care contin ibuprofen. Aceste medicamente subtiaza sangele si au efect anticoagulant, ceea ce explica de ce luate zilnic timp de cateva saptamani, provoaca spargerea vaselor de sange vizibile pe albul ochilor. Scadeti doza sau schimba tipul de calmant cu o substanta care n-are efect asupra coagularii (ceva ce contine paracetamol).

Limba palida
Culoarea normala a limbii este roz proaspat. O varianta mai “spalacita”comparabila cu nuanta carnii fierte, poate indica faptul ca suferiti de anemie (corpul tau nu produce suficiente globule rosii). De asemenea, este probabil sa va simtiti ceva mai obosit sau apatic. Anemia este adesea provocata de scaderea nivelului de fier din sange, asa ca mergi la medic pentru analize. De obicei, tratamentul nu este complicat: fie primesti un supliment zilnic de fier, fie esti sfatuita sa mananci anumite alimente cum ar fi spanacul, carnea rosie sau ficatul.

Stelute vasculare pe piept
Arata ca niste paienjeni micuti, formati din venisoare si iau nastere din cauza nivelului ridicat de esterogen din organism. Acesta stimuleaza toate vasele de sange sa creasca, insa devin vizibile doar acolo unde pielea este foarte subtire.
Remediul: schimba contraceptivele cu unele care contin o cantitate mai mica de esterogen.

30 semne de boala aratate de fata, maini, ochi, urechi si limba

Piele “incretita” in jurul ochilor si gurii
Probabil cand mananci suficiente grasimi sau nu bei destula apa. Fara acestea, celulele din zonele cele mai sensibile ale fetei se usuca, dandu-i un aspect de hartie sifonata marunt. Micile cute – dispar dupa ce-ti schimbi dieta. Consuma alimente bogate in acizi grasi nesaturati ca nucile, somonul si avocado si bea macar doi litri de lichid zilnic.

Pete maronii pe fata
Pentru acest simptom da vina pe hormonii din unele anticonceptionale. Zonele cele mai vizitate sunt fruntea, obrazul si barbia. Afectiunea are si un nume – cloasma, si este intalnita uneori si la femeile gravide. Evita expunerea la soare pe perioada cat folosesti contraceptive cu progesteron sau macar foloseste o crema cu ecran de protectie. Desi, schimbarea pilulelor nu rezolva in totalitate problema, nu ar strica o vizita la medicul dermatolog sau cosmetician.

Vanatai care dureaza mult
Sunt frecvent legate de consumul excesiv de alcool, care inhiba coagularea sangelui. In aceste conditii, o lovitura poate atrage dupa sine sangerarea prelungita a vaselor de sange de sub piele. Daca reduci cantitatea de alcool, ar trebui ca lucrurile sa revina pe fagasul normal. Daca esti insa absintenta si ai vantai persistente, mergi neaparat la medic – poate fi semnul unei maladii serioase.

Puncte albe pe unghii
Pot sa apara oriunde pe unghie din cauza unei deficiente de zinc sau proteine. Consuma multe alimente bogate in ambii nutrienti cum sunt carnea de vita, ouale, branza sau fructele de mare. Pentru ca unghiile cresc incet nu intra in panica daca petele par neschimbate. Este nevoie de aproape 8 luni sa dispara.

Portiuni cu par foarte rar
Este semnul ca tiroida ta (o glanda aflata la baza gatului ce produce hormoni care regleaza temperatura organismului si nu numai) functioneaza mai greu. In aceste conditii, metabolismul este incetinit si implicit, si crestearea parului. Alte simptome sunt cresterea in greutate si uscarea pielii. Din fericire, medicamentele pot regla aceasta disfcuntie, asa ca, fuga la doctor!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img