joi, 28 martie, 2024

Ce spune Basescu despre guvernul CIOLOS

Distribuie:

Publicat:

Fostul presedinte Traian Basescu a transmis, duminica, pe o retea de socializare, ca Romania nu trebuie sa renunte la obiectivul de a adera la zona euro in 2019, adaugand ca guvernul condus de Dacian Ciolos are un rol esential in acest sens.

“Goana dupa Europa. La aceasta ora, sunt destule guverne care cauta solutii pentru a restrange spatiul real al Uniunii Europene, utilizand criterii de genul adoptarii sau nu a monedei euro sau prezenta sau nu in spatiul Schengen.

Spatiul Schengen urmeaza sa fie supus unei reforme extrem de severe in lunile urmatoare, deci aici putem spune ca se va produce o realiniere a sanselor”, a scris pe Facebook Traian Basescu.

Fostul sef al statului a precizat ca aderarea la moneda euro va ramane un criteriu fundamental pentru incadrarea tarilor in categoria intai sau in randul tarilor de categoria a doua.

“De aceea, este esential ca Romania sa continue a-si respecta angajamentele rezultate din Tratatul Fiscal asa cum au fost convenite cu Comisia Europeana (pentru 2016 deficit bugetar 1,2% + 0,25% pentru componenta autohtona la finantarea proiectelor cu bani europeni), in asa fel incat obiectivul de a adera la Zona Euro la 1 ianuarie 2019 sa nu fie abandonat. In mod clar, prin politicile fiscale si salariale, Doctor Ponta abandonase acest obiectiv”, a sustinut Basescu.

Fostul presedinte ca daca nu urmeaza acest curs, Romania risca sa ramana intre tarile din categoria a doua.

“Altfel, riscam sa ramanem intre tarile de categoria a doua si asta depinde de noi. Solutie mai buna decat UE nu avem. Guvernul lui Dacian Ciolos are aici un rol decisiv”, a incheiat Basescu mesajul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img