sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Ce spune, Calin Popescu Tariceanu, despre transpunerea directivei date de Comisia Europene

Distribuie:

Publicat:

Seful Senatului a declarat faptul ca aceasta transpunere a DirectiveiUE se va face pana la sfarsitul actualei sesiuni parlamentare. Directiva se refera la prezumtia de nevinovatie. Calin Popescu Tariceanu a precizat ca  o saptamana de sesiune extraordinara ar putea fi de ajuns pentru a transpune aceasta directiva. 

"Transpunerea directivei se va face pana la sfarsitul acestei sesiuni parlamentare, nu am niciun fel de indoiala. A fost o sedinta a grupului parlamentar PSD la care colegul meu, domnul presedinte Liviu Dragnea, m-a invitat sa particip, m-a invitat. A trebuit sa convenim, am discutat cu domnul Dragnea de necesitatea calendarului pe care ni l-am propus, transpunerea Directivei referitoare la prezumtia de nevinovatie va trebuie facuta in aceasta sesiune parlamentara pana la vacanta. Si de aceea, va fi nevoie de o saptamana suplimentara, de sesiune suplimentara a Parlamentului", a spus Calin Popescu Tariceanu la Romania Tv, potrivit Mediafax.

Calin Popescu Tariceanu a spus ca PSD si ALDE au vrut sa sa transpuna aceasta Directiva, numai ca acest demers a fost boicotat de PNL si USR.
"Inclusiv la nivelul Parlamentul European s-a adoptat aceasta directiva de respectare a prezumtiei de nevinovatie fara distinctie intre unii si altii. Toti cetatenii trebuie sa se bucure de aceasta prezumtie de nevinovatie. Al doilea lucru este ca eforturile pe care majoritatea PSD-ALDE le-a facut pentru transpunerea acestei directive au fost permanent boicotate de PNL si USR care, o sa folosesc un termen care nu ma caracterizeaza, ei sunt un fel de lachei ai sistemului asa cum s-au comportat in ultimii ani. De la distanta se vede acest lucru. Nu cred ca pina la urma conteaya ca platim 100.000 de euro pe zi, conteaza altceva. Ca daca nu transpunem aceasta directiva care sa dea forta acestui principiu, acestui concept fundamental in continuare, vom avea oameni care vor suferi. Pentru mine suferinta si nedreptatea care se face unor oameni e mai importanta ca platesc 100.000 de euro pe zi. (…) Practicile acestea care au fost caracteristice pentru DNA in ultimii ani ar putea sa continue si sa ii afecteze pe oameni asa cum s-au intamplat pana acum", a mai spus Tariceanu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img