vineri, 29 martie, 2024

Ce spune Oprea despre acuzatia de PLAGIAT

Distribuie:

Publicat:

Consiliul general al Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare a decis luni sa propuna retragerea titlului de doctor in cazul fostului vicepremier Gabriel Oprea.

Consiliul general al CNATDCU a decis luni sa propuna retragerea titlului de doctor in cazul lui Gabriel Oprea, urmand ca decizia sa ajunga la ministrul Educatiei, consiliul considerand ca fostul vicepremier a plagiat in teza de doctor.

Comisia de experti din cadrul CNATDCU care a analizat teza de doctorat a lui Gabriel Oprea a dat verdict de plagiat in cazul acestuia la data de 26 iulie.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea anunta ca va contesta verdictul de plagiat al CNATDCU si, daca decizia va ramane aceeasi, se va adresa instantei, motivand ca a respectat normele in vigoare in anul 2000.

”In 2000 am scris o lucrare de doctorat, respectand toate normele academice si legale in vigoare la momentul respectiv. Nici indrumatorul meu de doctorat, nici comisia care a decis acordarea titlului, nici Universitatea Bucuresti, nimeni nu a avut ceva de obiectat la lucrarea respectiva. Repet, este vorba de anul 2000, cand nu eram in politica, nu eram nici ministru, nici membru de partid, nici prefect si nici nu ma gandeam ca voi urma un astfel de drum. Astazi, la mai bine de 15 ani de cand am sustinut teza de doctorat, CNATDCU spune ca as fi plagiat in lucrarea respectiva. Nu stiu daca cei care au luat aceasta decizie au verificat cu atentie care erau normele in vigoare acum 15 ani. La fel, nu stiu daca lucrarea a fost evaluata dupa normele si standardele de acum (diferite de cele din 2000) sau dupa standardele de atunci, pe care le-am respectat. Stiu insa ca anul trecut, Consiliului National de Etica a spus in mod oficial ca suspiciunile de plagiat nu se confirma in cazul meu”, a scris Gabriel Oprea pe Facebook.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img