joi, 28 martie, 2024

Ce spune presedintele rus despre Maria Sharapova

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a avut prima reactie dupa ce jucatoarea de tenis Maria Sharapova a fost prinsa dopata la editia din acest an a Australian Open.

In timp ce alti politicieni din Rusia au acuzat o coalitie impotriva sportivilor din aceasta tara, Vladimir Putin a adoptat un ton mult mai ponderat si a cerut ca acest caz sa nu fie politizat.

De asemenea, Putin a criticat ministerul Sporturilor din Rusia pentru ca tot mai multi sportivi au fost depistati pozitiv cu substante interzise in ultima perioada.

“Ministerul Sportului din Rusia trebuie sa lucreze mult mai intens cu WADA si cu CIO pentru a evita repetarea unor astfel de scandaluri de dopaj care sa implice sportivi din Rusia. Trebuia sa stie ca meldonium a fost interzis de WADA de la 1 ianuarie 2016. Acest caz nu trebuie politizat, nu trebuie creata o teorie a conspiratiei”, a spus Putin, citat de Ubitennis.

Maria Sharapova a recunoscut, pe 7 martie, in cadrul unei conferinte de presa, ca a fost prinsa dopata la Australian Open.

Rusoaica a precizat ca a fost vorba despre o neglijenta pe care si-o asuma, ea consumand un medicament pe baza de meldonium pe care il utilizeaza de zece ani pentru a se trata.

Sharapova a mai spus ca nu a verificat lista substantelor interzise, care i-a fost trimisa la inceputul acestui an, motiv pentru care nu a stiut ca nu are voie sa utilizeze respectivul medicament.

Rusoaica risca o suspendare intre 2 si 4 ani.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img