joi, 28 martie, 2024

Ce spune Tiriac despre cazul Mariei Sarapova

Distribuie:

Publicat:

Ion Tiriac a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca nimeni nu o crede pe Maria Sarapova ca a fost o greseala ca s-a dopat cu meldonium, precizand ca ar pune-o pe rusoaica sa returneze toti banii castigati in tenis.

“Cred ca nu a fost o greseala, a fost o ignoranta. Nu exista meserie de sportiv, dar tenisul este cel mai mare facator de bani, nu fotbalul. Uita-te la Federer, la Sarapova. Nu exista barbat mai avut ca Federer, face 90 de milioane pe an, Sarapova facea 30-40 de milioane. Asemenea greseala este usor de facut, dar e foarte greu de acceptat. Cine o crede pe Sarapova? Nimeni nu o crede. Sa fiu al dracului, as face-o sa dea toti banii inapoi, daca este adevarat. Insa eu i-as da circumstante atenuante. Pentru singura ratiune ca nu vine una care nu a jucat 5-6 luni, joaca in ianuarie si pentru alea 12 zile a luat ce a luat de 10 ani si a incurcat-o forever. Pentru ca de incurcat, a incurcat-o. Eu sunt de parere ca toti cei care sunt prinsi pozitiv si in sala trebuie nu numai suspendati pe viata dar luat tot ce are. Dar nu titlu, si economic, pentru ca sportul a devenit o meserie foarte banoasa. Daca furi pe Wall Street te baga in puscarie? De ce nu un sportiv care fura?”, a declarat Ion Tiriac.

Ion Tiriac a facut o paralela cu episodul in care fosta gimnasta Andreea Raducan a pierdut o medalie olimpica pentru o pastila de Nurofen: “Eu nu pot sa spun doar doua vorbe despre Sarapova, trebuie sa scriu o carte. In 1998 cand eram presedintele Comitetului Olimpic am luat o decizie pe care boardul a acceptat-o. Am spus ca eu nu mai selectionez pe nimeni in echipa olimpica a tarii mele daca te-am prins pozitiv. Si am spus ca au un an de zile sa-si curete sertarele, corpul. Eu nu stiu ce medicament a luat femeia. Am vazut ca il lua de 10 ani si numai de la 1 ianuarie a fost declarat altfel. S-a mai intamplat treaba asta, aspirina la Federatia Internationala de Gimnastica, si uite ca peste noapte a devenit Nurofenul mare problema a olimpismului, pentru ca deranjam un pic”.

Intrebat daca ar fi normal ca Maria Sarapova sa piarda titlul de la Roland Garros, castigat acum doi ani in fata Simonei Halep, Ion Tiriac a spus: “E trist ce s-a intamplat, dar adevarat. Si daca pierde titlul de la Roland Garros? Se duce Simona Halep si spune «Eu vreau, pentru ca am fost in finala!». A castigat Simona Halep?”.

Maria Sarapova a anuntat, luni, ca a fost depistata pozitiv la un control antidoping efectuat la Australian Open, la 26 ianuarie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img