vineri, 19 aprilie, 2024

Ce trebuie să știți înainte de a cumpăra o tastatură gaming pentru computer

Distribuie:

Publicat:

Înainte de a cumpăra o tastatură gaming, ar trebui să cunoașteți o serie de factori de importanță vitală, precum și ce tip este cel care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavostră. În ciuda aparițiilor noilor tipuri de console, eliminând titlurile exclusive, majoritatea jocurilor apar și în variantă pentru PC, deci te poți bucura din plin de ele.

Există anumite genuri în care precizia suplimentară și viteza de joc mai mare oferite de o tastatură gaming și mouse sunt de neegalat. Shooterele, jocurile de strategie în timp real sau MMO-urile au nevoie de precizie, deci dacă sunteți pasionat de acestea, este bine să investiți într-o tastatură gaming bună. Iată ce trebuie să știi înainte de a investi într-o tastatură gaming.

Membrană vs. Sistem mecanic

În ziua de azi, puteți achiziționa o tastatura de PC la un preț scăzut. Acestea sunt utile pentru lucru și diverse activități de zi cu zi. Majoritatea sunt tastaturi cu membrană, deoarce au o bucată moale de cauciuc și un material conductor. Când apăsați tasta, membrana cedează și închide circuitul dintre tastă și tastatura însăși care comunică cu computerul. Acest sistem există de zeci de ani deoarece este foarte ieftin de fabricat, fiabil și durează mult. Aceste tastaturi pot rezista fără probleme la cinci milioane de taste. Dar când vine vorba de joc, acestea sunt limitate.

Prin necesitatea presiunii asupra unei părți moi, acestea au o deplasare lentă și nu există feedback cu utilizatorul. Nu știți dacă ați apăsat tasta mult sau puțin. De asemenea, având la bază un conector care închide un circuit, în majoritatea cazurilor recunoaște doar una sau două taste apăsate în același timp. Acest lucru nu este acceptabil în jocurile video care necesită apăsarea mai multor taste în același timp. Sunt bune pentru sarcini de birou, dar nu sunt foarte bune pentru jocuri. Chiar și așa, veți găsi tastaturi cu membrană pentru jocuri, cu cupolă simplă sau cupolă din cauciuc. Sunt ieftine, dar performanța lor este limitată.

Din acest motiv s-au născut tastaturile gaming mecanice. Fiecare tastă are un comutator metalic care se închide la apăsarea tastei, stabilind conexiunea care vă permite să știți ce tastă ați apăsat. Rețineți că tastele mecanice, chiar și cele care nu emit sunet, sunt mai puternice decât tastele cu membrană. Tastaturile mecanice nu sunt potrivite pentru tastarea în medii în care există alte persoane, deoarece pot fi zgomotoase și, deci, foarte enervante.

Principalul avantaj al tastaturilor mecanice pentru jocuri este că fiecare tastă are un comutator independent, astfel încât computerul le recunoaște chiar dacă le apăsați pe toate în același timp. Sunt mai precise, mai rapide și mai rezistente, atunci când se utilizează comutatoare și arcuri metalice, în loc de membrane din silicon sau plastic. O tastatură cu membrană suportă 4-5 milioane de tastări. Una mecanică, poate depăși 50 de milioane și să funcționeze încă perfect. Carcasa sa este, de asemenea, mai rezistentă la șocuri.

Obsesia jucătorilor pentru detalii ajunge la punctul de a lua în considerare aspecte precum forța pe care trebuie să aplice pentru a activa o tastă. În specificațiile tastaturii veți vedea un câmp numit Forța de operare sau similar, care indică greutatea pe care o suportă tasta înainte de a înregistra apăsarea tastei. Se măsoară în gram-force ( gf sau pur și simplu g ) sau centiNewton (cN). Cu cât este mai mare acest număr, cu atât este mai tare tasta și necesită mai multă forță pentru a o apăsa.

Se ia în considerare și timpul de activare , care este timpul necesar din momentul apăsării unei taste până la detectarea apăsării. Poate fi mai puțin de 2 ms. Dacă nu aveți o precizie foarte mare, s-ar putea să fiți interesat să aveți un timp de activare ridicat. De asemenea, ar trebui să țineți cont de materiale. Tastaturile standard sunt fabricate din PVC, care se rupe cu o lovitură puternică. Tastaturile de calitate pentru jocuri sunt realizate din metal sau plastic ABS.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img