vineri, 29 martie, 2024

Ce trebuie sa faci pentru a intampina nou an fara stres

Distribuie:

Publicat:

O buna organizare si abordarea calma a problemelor ne ajuta sa facem fata mai usor pregatirilor pentru Craciun si Revelion. Pauzele de relaxare si declaratiile dedragoste ne elibereaza de tensiunea din aceasta perioada, spun specialistii.

Timpul limitat in care trebuie sa rezolvam o multime de treburi, oboseala fizica, dificultatile financiare, neintelegerile in familie sau lipsa persoanelor dragi pot umbri farmecul Sarbatorilor de iarna. Iata cateva trucuri propuse de psihologul britanic Rachel MacLynn si citate de publicatia „Daily Mail“, care te pot ajuta sa reduci stresul in aceasta perioada, noteaza adevarul.ro.

Cum sa actionezi

1. Pune la bataie un plan. Asaza-te confortabil in fotoliu, alaturi de partenerul de viata, si compune o lista cu tot ceea ce trebuie sa faci in aceasta perioada. Foloseste si post-it-uri daca este nevoie. Organizarea sarcinilor si gestionarea eficienta a rezervelor de timp te vor ajuta sa eviti posibile reprosuri.

2. Ofera-ti o pauza, mai ales atunci cand simti ca nu ai deloc timp. Fa o baie calda sau mergi in parc, la plimbare. Aminteste-ti ca, in primul rand, ai nevoie de timp si liniste pentru a-ti incarca bateriile

3. Fii mai ingaduitor cu rudele. Poate ca matusa sau mama sotului sau a sotiei te scoate din minti, dar incearca, macar in aceasta perioada, sa actionezi cu ratiune si blandete.

4. Ofera ajutor celor din jur. Daca vezi ca partenerul de viata este stresat, ofera-i sprijinul tau. Fii proactiv!

5. Intelege ca nu totul trebuie sa fie perfect in perioada Craciunului. Stabileste-ti obiective realiste si retine ca gestul conteaza si nu pretul sau cantitatea.

6. Spune „Te iubesc“. Ajuta.

Ce sa nu faci

1. Nu starni o dezbatere pe teme profunde cand bei. Nu va duce decat la rauri de lacrimi si argumente inutile.

2. Nu aduce in discutie probleme din trecut. Reprosurile si criticile repetate in perioada Sarbatorilor se vor resfrange inevitabil asupra starii tale de spirit.

3. Inceteaza sa te mai plangi de situatia financiara precara. Pregatirile cu mesele de Craciun si Revelion sunt destul de costisitoare, dar  amintirile ramase sunt si mai pretioase. Plus ca se intampla o data pe an.

4. Nu uita ca imbratisarile si stransul mainilor sunt la fel de importante in aceasta perioada. Contactul cu cei din jur este vital.

5. Nu-ti neglija partenerul de viata. Lasa-ti rudele sa aiba grija de copii si pleaca la o plimbare cu jumatatea ta.

6. Nu lasa nemultumirile sa se adune. Daca te simti neglijata/ neglijat, atrage-i atentia iubitului/ iubitei, in loc sa faci o criza de nervi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img