marți, 23 aprilie, 2024

Ce trebuie sa stii despre ghimbir inainte de a-l folosi

Distribuie:

Publicat:

Datorita potentialului de vindecare si de reglare a digestiei, ghimbirul poate fi un remediu util daca ai probleme cu diareea. Acest condiment are un efect de incalzire asupra stomacului si actioneaza asemeni unui tonic digestiv. De asemenea, are proprietati antiinflamatoare, analgezice si antibacteriene care accelereaza vindecarea si reduc severitatea problemelor digestive. Chiar si cand nu te confrunti cu diareea este util ca consumi ghimbir deoarece antioxidantii din componenta lui vor mentine sanatatea stomacului si vor preveni toxiinfectiile alimentare cauzate de microbi sau virusuri.

Consumul frecvent de ceai de ghimbir asigura rehidratarea corpului si inlocuieste fluidele pierdute cand suferi de diaree. De obicei diareea dureaza 2-3 zile. In acest timp ghimbirul va reduce crampele si va sustine refacerea organismului, diminuand foarte mult disconfortul asociat.

Majoritatea persoanelor pot folosi ghimbirul fara efecte adverse, in cazuri rare putand aparea balonarea, disconfortul abdominal sau refluxul gastroesofagian. 

Pentru perioada sarcinii si a alaptarii trebuie sa se ceara sfatul medicului inainte de a se consuma ghimbir sub orice forma. Daca ai diabet, afectiuni cardiovasculare sau probleme de coagulare a sangelui nu este indicat sa folosesti ghimbirul ca remediu. Se recomanda prudenta in cazul calculilor biliari si evitarea folosirii acestui remediu pentru copiii mai mici de 2 ani.
 
Ghimbirul poate interactiona negativ cu: medicamentele anticoagulante; medicamentele care incetinesc coagularea; tratamentul pentru diabet; medicamentele pentru hipertensiune arteriala; medicamentele pentru bolile cardiace.
 
In cele mai multe cazuri vei putea folosi ghimbirul fara efecte adverse, dar trebuie sa fii atent cum reactioneaza organismul tau la diferitele forme sub care consumi condimentul. Nu uita sa te odihnesti si sa-i oferi corpului ragazul necesar pentru a se reface dupa ce a fost afectat de diaree, potrivit eva.ro. A.N.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img