joi, 28 martie, 2024

Ce trebuie sa stii despre sistemele de operare Linux atunci cand achizitionezi servere VPS?

Distribuie:

Publicat:

Te gandesti sa achizitionezi servere VPS care ruleaza pe Linux? Desi majoritatea persoanelor sunt familiarizate cu sistemele de operare Windows, aceasta alegere te poate ajuta sa obtii acces la o serie suplimentare de avantaje. Iata care sunt cele mai importante dintre ele!

Linux este compatibil cu multe aplicatii

Sistemele bazate pe Linux permit accesul la o gama larga de aplicatii de tip open-source, astfel incat sa-ti poti optimiza website-ul exact asa cum iti doresti. Spre exemplu, poti utiliza WordPress, Piton, Perl, CGI sau WYSIWYG. De asemenea, sunt acceptate limbajul PHP si gestionarea prin MySQL. Linux este cunoscut datorita faptului ca functioneza pe Apache, astfel ca nu este dificil sa adaugi un sistem de content management sau o solutie pentru e-commerce.

Costurile sunt accesibile

Spre deosebire de Windows, in cazul in care alegi Linux, nu trebuie sa achizitionezi o licenta. Multe sisteme din servere VPS de acest tip inca functioneaza pe acelasi hardware pe care au fost concepute cu multi ani in urma si nu sunt necesare actualizari frecvente pentru a beneficia de functiile noi. In plus, poti utiliza aplicatii precum Evolution sau suita Open Office, care sunt produse similare cu cele de la Microsoft Office.

Ai parte de flexibilitate

Daca ai ales sa treci pe servere VPS, probabil iti doresti un mediu de gazduire care sa permita cresterea afacerii tale si administrarea acesteia intr-un mod liber si cu suficiente instrumente de dezvoltare. Desi pot fi necesare unele cunostinte tehnice de baza, interfata instalata este usor de gestionat si iti permite sa personalizezi totul dupa bunul plac.

Adaugarea resurselor nu necesita sa te limitezi la tehnologii precum ASP, .NET sau Microsoft SQL Server si dispui in continuare de cPanel. Drept urmare, accesul la conturile de email, bazele de date si directorul de fisiere functioneza la fel precum in cazul unui pachet de gazduire partajata.

Ce sistem de operare bazat pe Linux sa alegi?

Distributiile Linux pe servere VPS au evoluat foarte mult in ultimii ani, devenind foarte stabile si practice. Asadar, alegerea finala o poti face in functie de nevoile si preferintele tale. Una dintre cele mai populare variante este sistemul Ubuntu. Acesta este foarte potrivit pentru utilizatorii noi si poate fi inteles si folosit de aproape oricine.

Vrei o alternativa? Alege sistemul CentOS. Acesta reprezinta o distributie comunitara puternica, bazata pe RHEL (Red Hat Enterprise Linux). Fiecare versiune de CentOS este intretinuta pe o perioada de 7 ani, iar versiunile noi apar la fiecare 2 ani si sunt actualizate cu regularitate.

Ce trebuie sa includa un pachet de servere VPS cu Linux?

Desi serverele private dispun de resurse dedicate, acestea vor fi limitate in functie de planul pe care decizi sa-l achizitionezi de la furnizor. Totusi, daca alegi servere bazate pe SSD si configurate cu procesoare puternice, acest lucru va asigura timpi de raspuns mai rapizi. De asemenea, tehnologia RAID 10 permite un nivel de performanta superior. Asigura-te ca poti efectua un upgrade sau downgrade la planul tau, fara sa existe downtime sau pierderi de date.

Alegerea sistemului Linux poate dura o perioada de timp, deoarece fiecare varianta prezinta avantaje si dezavantaje. Poti lua, insa, aceasta decizie mai rapid daca vizitezi site-ul fiecarui dezvoltator si discuti cu providerul pentru a obtine mai multe informatii.

 

 

 

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img