vineri, 19 aprilie, 2024

Ce trebuie sa stiti despre castraveti inainte de a-i manca

Distribuie:

Publicat:

Castravetii sunt printre cele mai apreciate legume. Au foarte putine calorii, sunt bogati in vitamine si minerale. Daca nu-i culegeti din propria gradina sau nu stiti sigur cat de bio au crescut, e bine sa-i spalati foarte bine, cel putin un minut sub un jet de apa calduta. Astfel, puteti sa va bucurati doar de beneficiile castravetilo si sa indepartati substantele chimice care e posibil sa fi ramas pe coaja in urma tratamentelor pentru crestere.

Potrivit nutritionistilor, coaja si pulpa castravetilor sunt surse de complexul de vitamine B, contin vitaminele A, C, E, precum si acid cafeic, acid folic, dar si enzime care imbunatatesc digestia. De asemenea, alte beneficii ale castravetilor ar putea fi si ca au un continut mare de saruri minerale, precum potasiu, calciu, magneziu, zinc, siliciu sau fier.  

Castravetii aduc si numeroase proprietati in ceea ce priveste sanatatea pielii. Pentru ca au antioxidanti, previn si efectele nocive ale radicalilor liberi. Se spune ca antioxidantii, precum curcubina si acidul cafeic, au efecte in ceea ce priveste prevenirea cancerului si impiedica raspandirea tumorii.

Tot pe lista de beneficii ale castravetilor trebuie notat si faptul ca ar avea efecte si in ceea ce priveste prevenirea hipertensiunii arteriale. Datorita continutului de magneziu, potasiu si a fibrelor, castravetii ajuta la reglarea tensiunii arteriale, dar si la prevenirea altor boli cardiovasculare, potrivit adevarul.ro.   

Datorita faptului ca 90% din castravete este apa, consumarea castravetilor aduce beneficii in ceea ce priveste hidratarea, dar mai ales detoxifierea organismului.  

Castravetii aduc beneficii si intr-o cura de slabire, intrucat un castravete de marime medie contine aproximativ 35 de calorii. Un castravete mediu contine aproximativ 2,4 grame de fibre alimentare (10% din doza zilnica recomandata), 13% din doza de vitamina C recomandata, 27% din doza de vitamina C sau 4% din nivelul de calciu.                   

Printre beneficiile castavetilor ar fi si faptul ca provoaca o actiune alcalina, prin substantele minerale, neutralizeaza aciditatea gastrica si amelioreaza ulcerul gastric. Pentru ca au efect diuretic, castravetii mai aduc beneficii si in ceea ce priveste curatarea rinichilor si impiedica formarea calculilor.   

Castravetii aduc beneficii si in ceea ce priveste prevenirea diabetului, pentru ca stimuleaza productia de insulica si echilibreaza nivelul glicemiei. De asemenea, se mai spune despre castraveti ca ajuta dupa efortul fizic si impiedica aparitia crampelor muscale, iar acest lucru se intampla datorita cantitatii de potasiu pe care o contine.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img