vineri, 26 aprilie, 2024

Ce variante mai are Europa, după ce Rusia a redus livrările de gaze prin Nord Stream 1

Distribuie:

Publicat:

Livrările de gaze ruseşti către Europa au fost vineri sub nivelul cererii, evoluţie care coincide cu un val de căldură timpuriu care a cuprins sudul continentului, alimentând îngrijorările că ar putea avea dificultăţi să îşi refacă stocurile înainte de sezonul de iarnă, transmite Reuters.

Ucraina a oprit luna trecută o rută de tranzit de gaze către Europa, dând vina pe interferenţa forţelor ruse de ocupaţie, în timp ce livrările de gaze ale Rusiei către multe ţări europene au fost întrerupte complet din cauza nerespectării noului mecanism de plată în ruble impus de Moscova.

CARE SUNT RUTEILE CHEIE PENTRU GAZELE RUSEŞTI ÎN EUROPA?

Rusia furnizează aproximativ 40% din necesarul de gaze naturale al Europei, mai ales prin conducte, scrie news.ro.

Livrările de anul trecut au fost de aproximativ 155 de miliarde de metri cubi (bcm). Coridorul de tranzit prin Ucraina livrează în mare parte gaze către Austria, Italia, Slovacia şi alte state est-europene.

Ucraina a închis luna trecută conducta cheie de tranzit Sohranovka, care trece prin teritoriul ocupat de ruși în estul ţării.

Ţările europene au încercat să îşi reducă dependenţa de gazul rusesc. Rusia a oprit deja livrările de gaze către unele state, care au respins cererea Rusiei pentru o nouă metodă de plată.

Dar altele, inclusiv Germania, încă mai au nevoie de gaze ruseşti şi încearcă să îşi refacă rezervele de gaze epuizate.

Continaurea pe stiirpesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img