joi, 25 aprilie, 2024

Cea mai apropiată rudă a lui Bigfoot a fost descoperită

Distribuie:

Publicat:

Cea mai apropiată rudă a lui Bigfoot a fost descoperită. Deşi este considerată doar o legendă, se pare că pe Tera a existat cel puţin o specie de primata de dimensiuni gigantice. Era de două ori mai înaltă decât un om, bipedă şi trăia în pădurile din sud-estul Asiei.

Analizele unor proteine din smalţul unor dinţi vechi de aproape 2 milioane de ani au scos la iveală că acest tip de primată avea 3 metri înălţime şi cântărea circa 270 de kilograme.

În timp au fost găsiţi mii de dinţi ai speciei Gigantopithecus blacki şi chiar părţi din maxilarul sau, arata Live Science.

Totuşi, chiar dacă era o creatură gigantică, puţine părţi din scheletul său s-au găsit, iar acestea au născut mai multe întrebări decât răspunsuri. În plus, acestea erau prea vechi pentru a se mai extrage probe de ADN.

Cea mai apropiată rudă a lui Bigfoot a fost descoperită

Graţie unei noi metode care funcţionează doar pe dinţi, s-au extras până la urme probe ADN din smalţ dentar vechi de 1,9 milioane de ani, acesta fiind comparat cu cel al primatelor care trăiesc în prezent pe Terra.

S-a descoperit că specia nu era o rudă apropiată a omului, aşa cum sunt cimpanzeii sau maimuţele bonobo, se arăta într-un raport publicat de jurnalul Nature.

Era însă rudă mai apropiată cu Gigantopithecus şi urangutanii moderni.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img