marți, 19 martie, 2024

Cea mai des comisa greseala atunci cand ne alegem un instructor auto

Distribuie:

Publicat:

Pentru unele femei, soferia e floare la ureche, abia asteapta sa implineasca majoratul si sa aiba masina care sa le duca peste tot. Pentru altele, insa, condusul masinii e o adevarata corvoada si tot amana momentul in care sa inceapa scoala de soferi. Un instructor bun poate fi cheia succesului in aventura obtinerii carnetului de sofer.

Ideal ar fi sa nu iti programezi orele pana nu ai o intalnire cu el, in care sa discutati putin, cat sa va cunoasteti. O femeie isi da repede seama daca temperamentul instructorului este potrivit pentru ea.

Avantajul este ca poti sa schimbi un instructor daca nu exista o colaborare optima sau temperamentul lui nu este potrivit pentru tine. Daca nu isi dau interesul sau fac gafe majore in timpul orelor, nu mai sunt recomandati ulterior. Ba chiar, capata un ”renume” negativ, iar in cativa ani este posibil sa fie nevoiti sa renunte.

Un instructor bun trebuie sa fie politicos, sa aiba rabdare si sa se adapteze temperamentului elevului. Orice abuz verbal, emotional sau fizic nu are ce cauta in comportamentul instructorului si trebuie raportat imediat conducerii scolii. 

Elevul dicteaza comportamentul instructorului in scoala de soferi. O femeie care arata seriozitate impune stilul sedintelor. Unele fete tinere nu au un comportament adecvat, sunt neserioase, neatente, distrate, iar instructorii trateaza cu dezinteres si ironie acest tip de elevi.

E bine ca la prima vedere sa mergi insotita de un prieten, sot sau partenerul de viata, pentru a-ti inspira mai multa siguranta.

Daca e posibil, cere un instructor-femeie, dar sunt destul de rare aceste cazuri.

Un instructor cu mai mult de 5 ani activi in domeniu este un instructor bun. Unul trecut de prima tinerete are mai multa rabdare cu cei tineri. Unul cu recomandari este ideal.

Rezultatele profesionale dovedite (procentul de promovabilitate), experienta acumulata si atitudinea fata de cursanti sunt cele trei criterii de baza de care ar trebui sa tii cont cand alegi un instructor auto.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img