joi, 28 martie, 2024

Cea mai importanta calitate la un partener, conform studiilor

Distribuie:

Publicat:

Desi multe persoane si-ar dori sa se casatoreasca cu barbati sau femei foarte frumoase, nu este o decizie care sa le influenteze alegerea partenerului sau partenerei cand vine vorba de angajamente pe termen lung. Iata care este cea mai importanta calitate la un partener!

O noua cercetare a constatat ca exista o trasatura esentiala pe care o cautam la partenerii nostri de-a lungul vietii, mai departe de aspectul fizic. Poti ghici care este aceasta inainte de a citi randurile ce urmeaza? Rezultatele au aratat ca, de fapt, avem mai multe sanse sa ne alegem partenerul pe baza inteligentei sale. Sau, mai degraba, ii alegem pe cei care au acelasi nivel de inteligenta ca al nostru in cele mai multe cazuri.

Si, din moment ce inteligenta este in stransa legatura cu genele noastre, inseamna ca suntem atrasi in general de persoanele cu un machiaj genetic similar. Studiul afirma in mod clar ca oamenii nu isi aleg partenerii lor romantici sau sexuali in mod aleatoriu. Iata ce spun autorii studiului despre acest experiment! În cautarea unui partener potrivit, printre cele mai relevante calitati pe care oamenii si le doresc de la un partener potential sunt inteligenta si nivelul de educatie. Si daca te uiti la un cuplu necunoscut, iti vei da seama ca exista o asemanare intre cei doi parteneri in ceea ce priveste educatia si IQ-ul.

Una dintre preocuparile principale privind rezultatele studiului este ca aceste preferinte pot duce la o inegalitate sociala mai mare. Cu alte cuvinte, daca oamenii de aceeasi inteligenta, educatie sau statut social continua sa se casatoreasca, atunci genele inteligentei vor fi concentrate intr-un grup restrans. Ce parere ai despre rezultatele acestui studiu?

sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img