joi, 28 martie, 2024

Cea mai puternica invatatura a parintelui Argatu: rugaciunea care implineste dorinte

Distribuie:

Publicat:

Iubit de credinciosi, dar detestat in aceeasi masura de autoritatile comuniste si condamnat chiar la inchisoare pe viata, parintele Ilarion Argatu a fost unul dintre cei mai importanti duhovnici ai Ortodoxiei. Sfaturile sale pentru credinciosi au fost cuprinse intr-o serie de lucrari religioase.

In cartea „Paraclisul si cateva dintre invataturile preacuviosului parinte Ilarion Argatu”, duhovnicul le arata credinciosilor toti pasii pe care trebuie sa-i urmeze daca le merge rau: daca sunt „legati” cumva si nu au spor la bani, putere de a munci, daca asupra casei se abat necazuri, daca cineva a umblat cu necuratul si a facut vraji, scrie adevarul.ro.

Iata invataturile parintelui Argatu pentru sanatate, spor si alungarea raului:

„Pentru aceasta trebuie sa fii pregatit, adica spovedit de pacate. In timpul celor 9 zile, daca esti femeie nu trebuie sa ai ciclu. Daca iti vine, trebuie sa reiei cand nu ai.

Se posteste 9 zile, tinandu-se post negru luni, miercuri si vineri, pana la ora 24.00. In fiecare zi se fac urmatoarele rugaciuni: Ziua se fac 40 de metanii, plus rugaciunile tale zilnice sau Tatal Nostru spus cat mai des. Seara, dupa ora 22.00, mai bine spre ora 24.00, faci rugaciune. Se face Acatistul Mantuitorului si se aprind 9 lumanari, asezate in forma de cruce. Daca nu ai Acatistier spui Tatal Nostru astfel: 3 metanii plus Tatal Nostru plus Rugaciunea de cerere si repeti aceasta pana faci 40 de metanii.

Rugaciune de cerere:

Dezleaga, Doamne, toate vrajile, farmecele si blestemele cu care m-au legat vrajmasii mei stiuti si nestiuti, dezleaga-le si intru nimica sa se prefaca. Cearta, duhurile necurate, pe pustiu sa se duca, unde om nu locuieste, si apoi la mine sa nu se mai intoarca, iar pe mine robul tau (numele) apara-ma!

Vei vedea cum incep sa se nelinisteasca anumite persoane dintre cunostinte, chiar si rude. Cei care devin nelinistiti vor neaparat sa vina la tine. Uneori iti cer socotela: pentru ce li se intampla lor necazuri? Vrajitorii, in timpul rugaciunilor isi primesc fiecare ce a trimis. Vezi pe cei nelinstiti-acestia sunt vrajitorii. Nu le spui nimic, dar ii pomenesti in rugaciune.”

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img