miercuri, 27 martie, 2024

Cea mai puternica planta pentru circulatia sangvina a creierului, pentru inima, pentru articulatii, pilele, par si nu numai

Distribuie:

Publicat:

Oamenii se trateaza deja de multi ani de artrita, guta, astma, eczema, afectiuni ale ficatului, vezicii biliare, inimii… Aceasta ajuta la restabilirea organismului dupa boli grave! Simtiti ca mintea si corpul au obosit?

Acum veti afla ca exista o planta puternica si aromata care va poate da energia necesara. Aceasta creste foarte bine in regiunile calde si se foloseste in calitate de condiment. Oamenii beneficiaza de proprietatile sale vindecatoare deja de sute de ani.

Planta miraculoasa se numeste rozmarin
Iata doar cateva beneficii ale acestei plante minune.

1. Rozmarinul imbunatateste activitatea inimii si a circulatiei sangvine.

Are proprietati anti-sclerotice si scade nivelul de colesterol. Cercetarile au demonstrat ca aceasta planta este folositoare pentru a se recupera dupa boli grave, in special pentru persoanele mai in varsta care au o circulatie sangvina deficitara la nivel de creier.

Pentru imbunatatirea circulatiei sangvine a creierului si a activitatii inimii se recomanda sa consumati: 1 lingurita de frunze de rozmarin la 2 pahare de apa fierbinte, se infuzeaza 30 de minute, apoi se strecoara. Se bea 1-2 linguri de 3 ori pe zi inainte de masa.

2. Rozmarinul intinereste celulele pielii.

Hidrateaza pielea, indeparteaza ridurile si umflaturile, activeaza circulatia, confera elasticitate, imbunatateste culoarea pielii, indeparteaza petele pigmentare. Se recomanda sa se bea ceai de rozmarin, sa se adauge ulei de rozmarin in creme si masti, precum si sa se aplice pe fata infuzie de rozmarin.

3. Amelioreaza durerile de articulatii, indeparteaza inflamatiile si cicatrizeaza.

Este indicat in cazul proceselor inflamatorii din organism, deci benefic in caz de dureri de articulatii, raceli si tratarea ranilor, ulceratiilor.

4. Imbunatateste sanatatea creierului.

Rozmarinul creste fluxul de sange spre cap. Planta contine legaturi care previn degradarea neurotransmitatorului principal care asigura o memorie buna..
5.Remediu impotriva afectiunilor glandelor suprarenale si stresului.

Rozmarinul este minunat pentru ca are efect calmant asupra hormonilor de stres si creeaza o stare de bine. Rozmarinul nu doar reda energie, dar si relaxeaza corpul si mintea.

6. Stimuleaza cresterea parului, deoarece rozmarinul imbunatateste circulatia.

7. Ajuta in procesul de slabire.

Acesta grabeste dizolvarea grasimilor si scade pofta de mancare.

Este binevenit sa fie combinat cu pelin, salvie si flori de porumbar. Amestecati plantele in cantitate egala si preparati ceaiul din 1 lingurita de amestec si 300 ml apa fierbinte. Se infuzeaza 25 de minute, se strecoara. Se bea a cate 150 ml de trei ori pe zi, timp de 21 de zile, cu 30 de minute inainte de masa.

De asemenea, puteti inspira vapori de ulei de rozmarin, puteti sa picurati cateva picaturi de ulei esential de rozmarin in sampon, creme si masti pentru ingrijirea pielii si parului. Consumati ceai. Se recomanda sa consumati 1-2 pahare de ceai in fiecare zi.

Este foarte benefic inainte de somn. Ceaiul de rozmarin se consuma si in caz de diabet, afectiuni ale ficatului, vezicii biliare, atac de cord.

Rozmarinul poate fi crescut si in apartament. Cel mai bine este sa puneti o crenguta de rozmarin matur in apa pentru a da radacini, apoi o plantati si ii asigurati aer si lumina din plin. Este contraindicat de utilizat rozmarinul pentru tratarea copiilor mai mici de 12 ani, femeilor insarcinate si persoanelor epileptice. Rozmarinul creste tensiunea arteriala pentru o scurta perioada, de aceea nu este indicat pentru persoanele hipertonice de gradul 2-3.

Va dorim multa sanatate!

„Continutul articolului este doar informativ si nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.”

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img