vineri, 29 martie, 2024

Ceai din frunze de nuc: beneficii pentru sanatate

Distribuie:

Publicat:

Peste o cana de apa clocotita se pune o lingurita de frunze de nuc uscate. Se acopera vasul, se lasa la infuzat, apoi se strecoara.

Pentru a combate transpiratia bea 3 cani de ceai pe zi, inainte de mesele principale. Ceaiul imbunatateste circulatia sangelui si functionarea glandelor sudoripare. Seara poti aplica comprese cu ceai de nuc pe axile sau pe talpa piciorului.

Previne caderea parului

Dupa ce te speli pe cap, aplica pe par o infuzie cu frunze de nuc si maseaza bine pielea capului. Apoi lasa parul sa se usuce natural, fara a mai folosi foehnul. Frunzele de nuc intaresc radacina firului de par si confera stralucire.

Din frunzele verzi se face o fiertura concentrata impotriva transpiratiei mainilor si picioarelor. Tot in acelasi scop, iti poate veni in ajutor tinctura de salvie.

Este eficient in tulburarile digestive

Ceaiul din frunze de nuc este foarte efficient si in tulburarile digestive, inlaturand inflamatiile ficatului. Infuzia este indicata si in alte afectiuni gastrointestinale, precum gastritele sau enteritele. Contribuie la functionarea normala a tractului intestinal.

Trateaza acneea

Pentru ca au proprietati astringente si dezinfectante, frunzele de nuc sunt adesea utilizate si pentru tratarea acneei. Se prepara un decoct din 40 g de frunze la un litru de apa. Se lasa la racit apoi se aplica pe piele cu ajutorul unor comprese.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img