marți, 16 aprilie, 2024

Ceaiul care alunga RACEALA in 24 de ore – reteta renumitului naturopat american, dr. Chris Kresser

Distribuie:

Publicat:

Ceaiul de ghimbir si piper rosu este un puternic remediu impotriva racelii, recomandat de renumitul naturopat american, dr. ChrisKresser.

Chris Kresser a studiat, practicat si predat medicina alternativa de mai bine de 15 ani. Este un lider recunoscut la nivel mondial in domeniile sanatatii ancestrale, alimentatiei Paleo si al medicinei functionale si integrative.

Este creatorul site-ului ChrisKresser.com, unul dintre primele 25 de site-uri de sanatate naturale din lume, si autorul bestseller-ului New York Times, ‘’The Paleo Cure’’.

Dr. Kresser, in emisiunea sa radio ‘’Revolution Health Radio’’:

‘’Prescriu acest ceai multora dintre pacientii mei, il folosim si acasa, iar eu nu ma mai ȋmbolnavesc. Atunci cand simt ca ma ia raceala, incep sa beau acest ceai, si simptomele dispar in urmatoarele 24 de ore. Atunci cand ma simt mai obosit, prepar o varianta mai slaba a ceaiului’’.

Piperul rosu

Piperul Cayenne, numit si ‘’piper rosu’’, este o pudra obtinuta prin uscarea si macinarea tecilor si semintelor ardeiului Cayenne.

Acesta contine ingrediente active care contribuie la decongestionarea cailor nazale. De asemenea, piperul rosu contine si vitamina C, un antioxidant care ne fereste de virusuri si ne intareste sistemul imunitar.

Ghimbirul

Ghimbirul poate bloca producerea de catre organism a substantelor care contribuie la constrictiunea (ingustarea) bronhiilor si la instalarea febrei.

Gingerolul actioneaza, de asemenea, ca un antitusiv natural. Astfel spus, este excelent pentru degajarea cailor respiratorii in caz de raceala.

Ceai de ghimbir si piper rosu

Ingrediente

50-100 g radacina de ghimbir

sucul de la o jumatate de lime sau un sfert de lamaie

un varf de cutit de piper Cayenne

1 lingura de miere

200 ml de apa clocotita

Mod de preparare

Se stoarce radacina de ghimbir pentru a se obtine suc proaspat:

– fie se pun bucatele de radacina de ghimbir intr-un storcator de fructe;

– fie se da ghimbirul prin razatoarea mica, iar pulpa obtinuta se stoarce apoi cu ajutorul unui tifon.

In sucul de ghimbir proaspat stors se adauga sucul de lamaie/lime si piperul Cayenne. Peste acest amestec se toarna apa clocotita.

Se lasa sa se mai raceasca si se adauga mierea de albine. Se amesteca foarte bine si se bea ceaiul cu inghitituri mici, pe parcursul zilei.

Ceaiul are un gust foarte intens si poate fi tolerat mai greu de persoanele sensibile la iuteala. Efectele sunt, ȋnsa, garantate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img