marți, 19 martie, 2024

Ceaiul care, consumat in exces, poate afecta ficatul, ducand chiar la hepatita

Distribuie:

Publicat:

Ceaiul verde are un aport caloric scazut si este des folosit in curele de slabire. Consumat insa in exces poate crea probleme ale ficatului si declansa hepatita.

Cele mai periculoase sunt suplimentele pe bază de ceai verde întrucât o cantitate mai mare decât este tolerată de corp poate fi o adevărată o catastrofă.

Un raport medical publicat în British Medical Journal (BMJ) Case Reports a prezentat cazul unei adolescente de 16 ani care a baut zilnic cate 3 cani de ceai verde pentru a slabi, scrie acasa.ro. A fost diagnosticata ulterior cu hepatita. Ea cumpărase ceaiul de pe internet și îl consumase zilnic mai multe luni pentru a scăpa de kilogramele în plus.

In urma analizelor, medicii au constatat că unul dintre ingredientele din ceaiul verde pe care aceasta îl bea, teina, ar fi provocat hepatita în cazul tinerei. Ceaiul verde a mai fost asociat cu efecte negative asupra în trecut, afectând în special ficatul. Mai mulți cercetători au publicat articole științifice care arată că mai mulți pacienţi s-au îmbolnăvit în urma consumului unor extracte din ceai verde.

CONTINUAREA PE EXQUILS.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img