joi, 18 aprilie, 2024

Ceaiul care ne poate intari sistemul imunitar

Distribuie:

Publicat:

Nimic nu ne aduce aminte de cele mai bune momente de vara ca aceste flori atat de frumoase. O floare care intotdeauna ne face sa zambim este margareta si ruda ei apropiata, floarea musetelului. Inflorirea incepe la sfarsitul primaverii si se termina in mijlocul verii, petalele sale albe si inima galbena evoca adesea imaginea de zile insorite, cu o senzatie de vant.

Musetelul este un membru al familiei Asteraceae si este una dintre cele mai vechi plante medicinale cunoscute de omenire. Descrisa ca fiind magica de catre greci si venerata pentru proprietatile sale vindecatoare de egiptenii vechi, musetelul a fost folosit de secole ca o planta relaxanta si linistitoare. Una dintre cele mai frecvente utilizari pentru musetelul este ceaiul. Bine cunoscut pentru proprietatile sale calmante, ceaiul de musetel este adesea recomandat celor care se confrunta cu nopti agitate sau albe. O ceasca calda de ceai de musetel linistit, luata cu o ora inainte de culcare, poate face deseori minuni.

Prepararea propriului ceai de musetel poate fi foarte usoara daca sunteti suficient de norocosi pentru a avea acces la florile proaspete. Alege florile devreme dimineata, avand grija sa alegi doar capetele de flori. Inmuiati-le in apa, indepartati toate murdaria sau insectele, sortati si lasati sa se usuce. Odata ce florile s-au uscat, sunteti gata sa faceti propria dvs. ceasca de ceai! Pentru cei care prefera usurinta, veti gasi ceaiul de musetel pentru vanzare si gata preparat in restaurante. Desi in mod traditional este consumat fierbinte, ceaiul de musetel poate fi, de asemenea, o bautura rece perfecta pentru zilele fierbinti de vara. Pregatiti o ceasca de ceai fierbinte, lasati-o sa se raceasca si adaugati gheata. Adaugati miere sau lamaie dupa gust si bucurati-va!

In plus fata de bine-cunoscutele proprietati calmante de musetel, aceasta planta are, de asemenea, o serie de alte utilizari. Adaugarea de flori de musetel sau ulei in apa de baie poate ajuta la ameliorarea durerilor musculare, ajuta picioarele obosite si inmoaie pielea, in timp ce pliculetele de ceai sunt adesea recomandate ca un remediu pentru a ajuta la reducerea cercurilor intunecate sub ochi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img